Muhtarlardan teşekkür açıklaması 

Bartın Muhtarlar Derneği bu yıl 8. kez kutlanan Muhtarlar Gününde yanlarında oldukları için Bartın Valisi  Dr. Nurtaç Arslan başta olmak üzere il protokolüne, siyasilere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. 

Bartın Muhtarlar Derneği tarafından yapılan açıklamada İsrail’in Filistinli sivil vatandaşlara yönelik yaptığı saldırılar kınanırken, “Bu yıl sekizincisini kutladığımız Muhtarlar Gününde başta Sayın Valimiz kamu kurum ve kuruluşlarımızın saygıdeğer yöneticileri siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcilerine bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkürü borç biliriz. İsrail'in Filistin’de yapmış olduğu insanlık dışı savaş suçlarının gölgesinde buruk bir muhtarlar günü kutlamış bulunmaktayız. Yaklaşık 200 yıllık bir mazi ye sahip olan muhtarlık müessesesinin her gün daha işlevsel hale getirilmesinde geçmişten bugüne katkıda bulunan tüm yetkililere teşekkür ederiz” denildi. 

“Ortaklaşa çalışarak emek sarf etmekteyiz”

Dernekten yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi, “Günümüzde muhtarlık sadece yol su ve elektrik hizmetlerinin köy ve mahallelerimize getirmekle kısıtlamamaktadır. Artık muhtarlık müessesesi sosyal kültürel ve ekonomik olarak kırsal kalkınma da öncü bir birim haline gelmektedir. Gençlerimize kamuda ve özel sektörde istihdam sağlayacak kuruluşların köylerimize gelmesinde bayanların kurslarla kendilerini ekonomik güç elde edebilmeleri için gerekli kurumlar ile ortaklaşa çalışarak emek sarf etmekteyiz.

“Bölgemize ekonomik ve sosyal canlılık getirecek”

Kırsal kalkınmanın en önemli mihenk taşlarından olan devletimizin en eski kurumlarından olan Türkiye Taşkömürü kurumuna Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat talimatları ile ilimizden alınacak olan 400 Kişinin Amasra Müessesesinde değerlendirilerek köylerimizden giren gençlerimizin bölgemizde kalarak hem ekonomik hem de sosyal olarak canlılık getireceği düşüncesindeyiz. Bu görüş ve düşünceleri ile sekizincisini kutlamış olduğumuz muhtarlar günümüzü tebrik eden arayan herkese teşekkür ederiz” 
 

Bakmadan Geçme