Müdür Korkmaz'dan Bartın'a veda

İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz Bartın'a veda etti..

Bartın’da 2 yıldır sürdürdüğü İl Emniyet Müdürlüğü görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü Müfettiş Kurulu Başkanlığı Polis Başmüfettişi olarak atanan Şakir Engin Korkmaz gerçekleştirilen Polisevi açılış töreninde veda konuşmasını yaptı. 

Bartın’da 2 yıl görev yapan ve bu süre içerisinde Polis Evinin yenilenmesi çalışmalarını da büyük bir özveri ile yürüten Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Bartın’dan ayrılmadan önce Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve diğer ilin ileri gelenleriyle birlikte yenilenen Polisevi’ nin açılışını gerçekleştirdi. 

Burada veda konuşmasını da yapan Müdür Korkmaz şunları söyledi; “Tören bitimi Müfettiş Kurulu Başkanlığına atanmam dolayısıyla Bartın’dan ayrılıyorum. Vedalaşmak adına birkaç kelime söylemek istiyorum. 12 Temmuz 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Bartın’a İl Emniyet Müdürü olarak atanmam yapılmıştı. Yine 2 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Müfettiş Kurulu Başkanlığı Polis Baş Müfettişi olarak atanmam gerçekleşmiştir. Her zaman olduğu gibi 2 yıl içinde devletin memuru olma anlayışı ve devletin menfaatlerini koruma hedefi içerisinde hareket ettim. Kişisel menfaatimizi düşünmediğimiz gibi kanun ve kuralların uygulanmasına tarafsızlık ilkesini her zaman uygulamanın peşinde oldum. 

“Cesaretle yoluma devam ettim”

Sorumluluğumun ve yükümlülüğümün farkında olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmayı, iyi şeyleri bilmenin gayretiyle her günümü doldurmayı hedefledim. Net olmanın gücünü bilerek cesaretle yoluma devam ettim. Tecrübelerimi meslektaşlarıma aktarmak için hep devamlı bir çaba içerisinde oldum. Görevimin gereği neyse büyük bir cesaretle yapmış olmanın gururunu her zaman taşıyacağım. Değerli meslektaşlarımdan her zaman olduğu gibi polisliğin onur ve disiplini içerisinde hareket etmelerini, halkın huzur ve asayişini bozanlara karşı bir kalkan gibi durmalarını tembihliyorum. 

“Bu nadide insanları tanımış olmaktan dolayı sevinçliyim”

Yurdun bu güzel coğrafyasında nadide insanları tanımış olmaktan dolayı sevinçliyim. Bana göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederim. Beraber görev yaptığım başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm meslektaşlarımla birlikte diğer tüm şehrin birim amirlerine, yöneticilerine ve açılışımıza katılan tüm dostlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yolculuğumuza beraber devam edeceğimiz başta eşime ve çocuklarıma bana verdikleri desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Ailenizle birlikte sağlık ve afiyette kalmanız için her zaman duacı olacağım. Saygı ve sevgilerimi sunarım. Hoşça kalın, sağ olun.” 

Bakmadan Geçme