Mobil Tercih Aracı öğrencilerin hizmetinde

YKS tercih sürecinde öğrenciler için sahada..

2023 YKS tercih işlemleri devam ederken Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Mobil Tercih Aracı devreye girdi.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, YKS tercihini yapacak öğrenciler için Mobil Tercih Aracını öğrencilerin hizmeti için sahaya indirdi. Geçtiğimiz sene ilimizde yaşanan sel afeti sonrası öğrencilerin üniversite tercihinde yükünü hafifletici unsurlardan biri olan Mobil Tercih Aracı bu sene tekrar sahaya indi.

Müdürlükten yapılan konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Geçen yıl sel afeti sonrası faaliyete geçirdiğimiz Mobil Tercih Aracımız bu sene de öğrencilerimize hizmet vermeye devam ediyor. Aracımız öğrencilerimize bir telefon uzaklığında. Öğrencilerimizin zorluk yaşamadan kolayca tercih yapabilmeleri için Mobil Tercih Aracımızla yanlarında olmaya ve tercih süreçlerinde her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 0378 227 68 93'ü arayarak Mobil Tercih Aracımızdan hizmet almaya başlayabilirsiniz.”

ÖSYM’den tercih takvimi

2023 YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz 2023 tarihinde saat 11.00'de başladı. Adaylar tercihlerini, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalı. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Bu kapsamda Bartın’da yaşayan ve üniversite tercihlerini yapmakta zorlanan öğrenciler için Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mobil Tercih Aracı, son tercih tarihine kadar öğrencilerin hizmetinde olacak. Mobil Tercih Aracı öğrencilerin hizmetindeMobil Tercih Aracı öğrencilerin hizmetinde


 

Bakmadan Geçme