Milletvekili Bankoğlu, Ulus İlçesini ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Bartın'daki temaslarına Ulus İlçesinde devam etti. 

İlk ziyaretini CHP Ulus İlçe Başkanlığı’na gerçekleştiren Bankoğlu, yeni dönem İlçe Başkanı Nazime Bayraktar ve partililer ile esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

"AKP emekliye zulmediyor"


Ulusluların sıkıntı ve taleplerini dinleyen Bankoğlu, ardından esnafa ve kahvehanelere ziyaretler gerçekleştirdi. Bankoğlu yaptığı açıklamada “Ne acıdır ki Bartın da büyük göç veren kentlerimizden. Ulus da bundan etkilenen, yaşlı nüfusu yoğun ilçelerimizden. Bugün çoğunlukla ülkenin ekonomik tablosundaki felaketin en büyük mağduru olan emekli hemşehrilerimiz ile birlikteydik. Seçimden bugüne geçen beş ayda iğneden ipliğe her şeyin neredeyse yüzde 200 pahalılaştığı Türkiye’de, emekli yerinde sayıyor. 7 bin 500 liraya mahkûm edilmiş 5 milyon emekli ve cüzi miktarda yükseğini alan milyonlarca emekli daha var ve hepsi can çekişiyor. Kıymanın kilosu 300 liradan başlıyor, bir litre süt 40 lirayı bulmuş. Biz emekliye bayramlarda verilen ikramiyenin 15 bin liraya çıkması gerektiğini söylerken, hükümet değil ikramiye, emeklinin hakkı olan zammı bile yapmıyor. Açlık sınırının 13 bin 300 lira, yoksulluk sınırının 43 bin 400 lira olduğu bu dönemde, hükümet emekliye resmen zulmediyor, seyrediyor. Hastane ve ilaç katkı payını bile vermekte zorlanan emeklinin kahvede içeceği çay 10 lirayı geçmiş. Herkesi ama en çok da emeklileri basit sosyal yaşamdan bile kopartan, lambayı yakmamak için gecesini televizyon ışığında geçirmeye mahkum eden bu zalimliğin adı yine AKP ve ortaklarıdır. Kış geliyor, ek vergilere bile vergi getiren iktidarın, doğalgaza ve elektriğe de zam yapacağı ortada. Emekli maaş artış ne zaman sorularını inşallah, maşallah diyerek geçiştirmeye çalışan yönetim, yaşlıları, okullarına aç giden çocukları ve gençleri, bir tencere yemek yapamayan kadınları çaresizliğe terk etmiş, hepten gözden çıkarmıştır.” dedi. 

"Taşıma suyla değirmen dönmez"

Bankoğlu açıklamasında ayda 9 bin esnafın kepenk kapattığını, serbest bırakıldığı söylenen dövizin halen hükümet tarafından baskılandığını, dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye’de tarımı ve çiftçiyi destekleyecek politikalardan uzak zihniyetin büyük bir çöküşe neden olacağına dikkat çekti. 

Bankoğlu sözlerini tamamlarken “Bizler sahip olduğumuz yerel yönetimlerde, hep olduğu gibi halka destek olacak uygulamaları belediye hizmetlerinden kısma pahasına sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak kimse unutmasın ki, taşıma suyla değirmen dönmez. Üretime yönelik planlar yapılmadan, işsizliği azaltmadan, halkı bu yardım bağımlılığından kurtarmadan düzlüğe çıkmak imkansızdır. Gençlerin de yaşlıların da yani herkesin geleceği üretimin artmasına, istihdam yaratılmasına bağlıdır.” dedi. Bankoğlu Ulus’un ardından ziyaretlerine Kumluca ve Abdipaşa’da devam etti.
 

Bakmadan Geçme