Milletvekili Aldatmaz'dan TTK açıklaması

Milletvekili Aldatmaz TTK işçi alımına dair açıklama yaptı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra sahası bünyesine Bartın’dan alınacak 400 maden işçisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) bünyesinde alımı gerçekleşecek 2 bin işçiden 400’ünün Bartın’dan alınacağını ifade ederek, “TTK bünyesinde yapılacak işçi alımlarında Bartın’ımıza 400 kontenjan ayrıldı. 20 Ekim ayında gerçekleşecek kura sonrasında Bartınlı 400 hemşerimiz TTK’ da istihdam edilecek. Yeraltı kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması ve bölgemizde istihdamın artırılması noktasındaki çalışmalarımız da devam edecek.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen TTK’ ya 2 bin işçi alımında Bartın için 400 kontenjan ayrıldı.

AK Parti Bartın Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz kura çekiminin ekim ayında gerçekleşeceğini, başvuruların ise açıklanacak tarih aralıklarında Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü üzerinden gerçekleşeceğini kaydetti.

Milletvekili Aldatmaz konuya ilişkin açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizin yeraltı kaynaklarının ekonomiye kazandırılması noktasında çalışmalar hız kazanmış durumda. Batı Karadeniz bölgesinde ‘Kara Elmas’ olarak anılan taşkömürümüzün ekonomiye olan katkısının artırılması için AK Parti döneminde çok önemli adımlar atıldı. Bu adımlarla birlikte hem TTK’da hem de özel sektörde çalışan yeraltı işçilerimizin çalışma şartları iyileştirdi. Öte yandan TTK bünyesinde istihdamın artırılması için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 bin işçi müjdesi sonrasında çalışmalara başlanmıştı. Ve artık bu çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade edebiliriz. 2 bin işçi alımında Bartın’ımıza 400 kontenjan ayrıldı. 20 Ekim’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar’ın katılımlarıyla gerçekleşecek kura sonrasında hak sahipleri belirlenecek ve Bartınlı 400 gencimiz iş sahibi olacak.” Dedi.

Bartın ve Batı Karadeniz bölgesinde istihdamı artıracak projelerin takipçisi olmaya devam edeceklerini de vurgulayan Milletvekili Aldatmaz, “Bölgemiz yer altı kaynaklarının dışında Karadeniz gazı ile çok önemli bir potansiyele erişti. Karadeniz gazı ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir girdi sağlarken Karadeniz gazının yerüstünde işlendiği nokta olan Filyos bölgesi bugün binlerce kişiye istihdam sağlamakta. Taşkömürü ve doğalgaz kaynaklarımızın dışında bölgemizdeki üretim ve istihdamı tetikleyecek tüm yatırım ve çalışmaların takipçisi olmaya devam ediyoruz.  AK Parti iktidarlarında yakalanan yatırım ve istihdam ivmesini Türkiye Yüzyılı vizyonu ile içinde bulunduğumuz dönemde çok daha yukarıya taşımaya kararlıyız.” Şeklinde konuştu.

Aldatmaz açıklamasının son bölümünde ise, “TTK bünyesinde gerçekleşecek 2 bin işçi alımı hususunda öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Çalışma Bakanımız Sayın Dr. Alparslan Bayraktar’a, bölgemizdeki tüm yatırımları yakinen takip ederek her zaman desteklerini sunan Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç başta olmak üzere emeği geçen bölge milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinde istihdam edilecek 2 bin işçinin de bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yer altı kaynaklarımızı ekonomiye kazandırırken vefat eden tüm maden şehitlerimizi de buradan bir kez daha rahmetle anıyorum.” Dedi.

Bakmadan Geçme