Memur ve Emeklinin Maaşı Sadaka mı, Hak mı?

Yeniden Refah Partisi: Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılan Teklif Yetersiz

Yeniden Refah Partisi İl Teşkilat Başkanı Yasin Kalem, hükümetin memur ve emeklilere yönelik maaş artışlarını eleştirerek, yapılan teklifin yetersiz olduğunu belirtti. Kalem, “Memura ve emekliye verilen zam değil, adeta sadakadır” dedi.

Açıklamada, Türkiye’de hem faiz hem de enflasyon oranlarının çift haneli seyrettiği bir dönemde, tek haneli maaş artışlarının çalışanları enflasyona ezdirdiği vurgulandı. “Enflasyon oranının altında kalan artışlar gerçekte maaşların artması değil, erimesidir” ifadelerine yer verildi.

Kalem, hükümetin imtiyazlı holdinglere vergi afları, ballı ihaleler ve kur farklarıyla milyar dolarları aktardığını hatırlatarak, sıra ücretlilere geldiğinde kemer sıkmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. “Eşit işe eşit ücret, çalışanların anayasal hakkıdır” diyen Kalem, 54. Hükümet döneminde uygulanan ve memur ile emeklilere sağlanan enflasyonun çok üzerindeki maaş artışlarının hatırlatılmasının önemine değindi.

Yasin Kalem, Memur-Sen öncülüğünde başlatılan “Yetersiz Teklife Hayır” eylemlerini desteklediklerini belirterek, gelir dağılımında adaletin sağlanabileceğini ve eşit ücret ile dengeli maaş politikasının mümkün olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme