Mekeç, 'Türkiye bu bölgenin amiral gemisidir'

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı tarafından Filistin'e destek mitingi düzenlendi.

Onlarca vatandaşın katıldığı mitingde konuşan İl Başkanı Mücahit Mekeç, “57 İslam ülkesi bir araya geldi, hep beraber kınadık ve bu kınamanın sonucunda İsrail katliamlarına hastanelerden devam etmeye başladı.” Dedi.  

Batın’da Filistin’e destek mitingleri sürerken, Sadet Partisi İl Başkanlığı tarafından Arap Cami önünde Cuma namazı çıkışında miting düzenlendi. 

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç’in konuşma yaptığı mitinge onlarca vatandaş katıldı. Mekeç konuşmasında, İsrail’in dini gereği diğer ırkları köle gibi gördüklerini ifade ederek, “Hiçbir zaman hamasi duygular içerisinde olmadan Filistin’e gerçek duygularla bakabilmek adına burada toplanmış bulunmaktayız. Mescid-i Aksa sadece dini bir sembol değildir. Tarihi bir sembol değildir. Sadece bugün kıble değildir. Bugün Mescid-i Aksa’da ve Gazze’de yaşananlar tamamen insanlığın sorunu haline gelmiştir. Bugün dünyayı yönetenler Kudüs’ü yönetmek için ve Kudüs’ten bütün dünyayı yönetmek için bir araya gelmişler. Siyonist İsrail kendi inançlarının gereği olanı yapıyor. Hahamların yazmış olduğu kitapta ne diyor, ‘onlar dünyanın en üstün ırklarıdır. Diğer tüm ırklar ya köle olacak ya da ölecek’ diyor. Onun dışında eski Mezopotamya topraklarına, Nil’den Fırat’a kadar olan o topraklara sahip olacaklar ki, sahip olacakları gün Mescid-i Aksa’yı yıkacaklar, yerine Süleyman Mabedini kuracaklar.” 

“İsrail’e bir yaptırım dahi uygulayamıyorlar”

Mekeç konuşmasının devamında İsrail’in amacının Büyük İsrail’i kurmak olduğunu ifade ederek, “Bugün Siyonist İsrail çocuk demeden, kadın demeden, yaşlı demeden öldürdüğü, attığı bombalarla yaraladığı çocukları, yaşlıları ve kadınların tedavi olmasına dahi fırsat vermemek üzere Hastaneleri bombalıyor. Amaç nedir? Amaç büyük İsrail’i kurabilmektir. Büyük İsrail’i kurdukları zaman cennete gideceklerine inanıyorlar. Peki, dünyanın Müslümanları 57 tane İslam ülkesi cennete gitmek için ne yapıyor? Bugün bu soruyu sormamız lazım. 57 tane İslam ülkesi bir araya geliyor ve Türkiye dâhil olmak üzere ve sadece kınıyorlar. İsrail’e bir yaptırım dahi uygulayamıyorlar. Oysaki Filistinli şair ne diyor; “Binlerce kelimelerden oluşmuş bir mermi çelik mermi kadar etkisi yoktur.” Siz binlerce mermi ile İsrail’e yardım etmek istiyorsunuz ama bugün İsrail Filistin halkını binlerce mermi ile hallediyor. Ondan diyoruz ki biz, 57 İslam ülkesi bir araya geldi. Hep beraber kınadık ve bu kınamanın sonucunda İsrail katliamlarına hastanelerden devam etmeye başladı. 

“Türkiye bu bölgenin amiral gemisidir”

Bizler Türk vatandaşları olarak Türkiye olarak elimizden geldiği kadar bütün İsrail mallarını boykot edebilmek için canhıraş çalışırken, İsrail mallarını almamaya çalışırken, ülkeyi yönetenler neler yapıyorlar? Her gün Manavgat’tan su İsrail’e gönderiliyor. Ceyhan’dan petrol İsrail’e gönderiliyor, Mersin’den demir çelik İsrail’e gönderiliyor, İzmit’ten çimento İsrail’e gönderiliyor, Antalya’dan sebze İsrail’e gönderiliyor. Türkiye’nin limanlarından her gün 15 gemi İsrail’in Hayfa Limanına lojistik destek sağlıyor. Rahmetli Erbakan Hocam ne diyor; “İsrail laftan anlamaz, güçten anlar” diyor. Biz bugüne kadar İsrail’e lafla destek olduk, hiçbir zaman yaptırım uygulayamadık. İsrail’in güvenliğini sağlayan tüm etkenlerini durdurabiliriz. Türkiye’de 4 sene önce kaşıkçı cinayeti olmuştu. Bu kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan Türk mallarını hiçbir şekilde ülkesine sokmama kararı almıştı. Marketlerde Türk mallarının satışını ortadan kaldırmıştı. Ne oldu sonuç itibari ile günlerce, aylarca Türkiye’den Arabistan’a giden tüm ürünler oradaki depolarda bekletildi. Bugün aynı boykotu, bugün aynı yaptırımı bizler Türkiye olarak uygulayabiliriz. Türkiye bu bölgenin amiral gemisidir. Eğer bugün amiral gemi yürümezse arkamızdan kimse yürümez.  

“Bugün Mescit-i Aksay’ı kim yönetiyor” 

Ondan dolayı diyoruz ki, Gazze’deki çocuklar daha yürümeyi öğrenmeden şehit olmayı öğreniyorlar. Çünkü onlar 75 yıldır aynı zulmü yaşıyorlar.2 milyon insan Gazze’de haksız bir şekilde yıllardır açık hava hapishanesinde tutuluyor. Onlar bizden daha dirayetli. Onlar bizden daha güçlü. Onlar bizden daha çok şehit olmayı istiyorlar. Ama ne var ki, bizler eğer bugün Yahudilerin cennete gidecek kadar olan imanını biz Müslümanlar olarak İsrail’deki zulüm ’de can veren kardeşlerimiz için ortaya koyamıyorsak zaman işte bizim sorgulamamız gereken çok şey var. Çok kıymetli Bartınlı hemşerilerim burada hamasi duygular söylemiyoruz. Bugün dünyanın ve Türkiye’nin gerçeklerini konuşuyoruz. Bunları konuşmak zorundayız. Çünkü neden, bizler biliyoruz ki ne zaman Kudüs Mescit-i Aksa Müslümanların elinde oldu o zaman Dünyayı Müslümanlar yönetti. Hatırlayın Hz. Ömer dönemini. Haz. Ömer Mescit-i Aksa’yı fethettiğinde o zaman dünyayı Müslümanlar yönetiyordu. Yine hatırlayın. Selahaddin Eyyubi, Filistin’i fethettiğinde o zaman dünyayı Müslümanlar yönetiyordu. Yine hatırlayın Yavuz Sultan Selim, Filistin’i fethettiğinde o zaman da dünyayı Müslümanlar yönetiyordu. Peki, bugün mescit-i Aksay’ı kim yönetiyor. 

“İsrail mallarına boykotu devam ettireceğiz”

Bugün eğer, Mescit-i Aksa’yı Yahudiler yönetiyorsa o zaman hiç sağınıza solunuza bakmayın dünyayı da bugün Yahudiler yönetiyor. Bundan dolayı diyoruz ki, Türkiye olarak üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yapıyoruz. Halk olarak yapıyoruz. İsrail mallarına boykotu devam ettireceğiz. Ama ne yapacağız? Yetkililerin de bir an önce harekete geçebilmesi için her türlü platformlarda bunu dile getireceğiz. Artık hayta limanına Türkiye’den 15 tane geminin gitmesine izin vermeyeceğiz. Bugün İsrail’e lojistik, hayati hiçbir desteği vermemek üzere bugün ki yetkililere uyarıda bulunmaya devam edeceğiz. Ve diyoruz ki bizler, Mecsid-i Aksa özgür oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü neden? Mescid-i Aksa bir kıbleyse Mescid-i Aksa’nın sınırları Türkiye demektir. Onun için bugün Mescid-i Aksa’nın Yahudilerin eline geçmesi Gazze’nin tamamen insansızlaştırılması demek. Yahudi’nin Türkiye sınırlarındaki fiili mücadelesinin başlaması demektir. 

“750 bin Filistin’in Türkiye’ye yerleşmesi söz konusu”

Şimdi hatırlarsınız bir hafta önce Amerika Dışişlerinden sorumlu Brinken, bu ülkeye ziyarete geldi. Acaba bu ülkede neler konuşuldu. Neler konuşuldu biz size söyleyelim.750 bin Filistin’in Türkiye’ye yerleşmesi söz konusu. Eğer bugün 750 bin Filistinlinin Türkiye’ye yerleşmesi demek, İsrail’in Kudüs üzerindeki planlarının tamamen hayata geçmesi demektir. Eğer bugün, Filistin terkedilirse, Filistin göçe zorlanırsa ki göçe zorlamak için, hastaneleri dahi bombalıyorlar. Eğer bugün Filistin’den ülkemize maddiyat karşılığında bir göç başlarsa işte o zaman Filistin düşmüş demektir. Ondan dolayı diyoruz ki, tüm yetkililer, Türkiye’yi yöneten iktidar kesinlikle ve kesinlikle Türkiye’ye hiçbir Filistinlinin gelmesine müsaade etmemeli. Filistin ayakta kalmalı. Filistin halkı bizim desteklerimizle, verdiğimiz yardımlarla oradaki mücadelesini sürdürmeli. Eğer bugün Mescid-i Aksa, Filistin Gazze düşerse bugün artık Türkiye’nin sınırlarına kadar gelmiş demektir ve buradan hep beraber haykıracağız.

“Evlerinde vurdular, yetmedi hastane de vurdular”

Hayatımıza şöyle bir bakalım. Bu dünya için hayat kimse için devam etmeyecek. Eğer devam etseydi, Peygamber efendimiz için Cenabı Allah Kur’an-ı Kerim’de ne buyuruyor. Âlemlere rahmet olarak gönderdiği peygamber de vefat ettiyse, bu dünyada yer alan herkes için ölüm haktır. Ama bu ölüm bir kez gelecekse bu ölüm niye Allah için olmasın. İşte biz bu duygularla ve bu düşüncelerle Filistin’e bakmak zorundayız. Ve buradan tekrar söylüyoruz ki, Filistin halkını, çocuklarını namazda vurdular, evlerinde vurdular, yetmedi hastane de vurdular. Orayı boşaltın dediler, yolda vurdular zaman diyoruz ki, buraya geçin dediler geçtikleri yerde vurdular. Ya rabbi sana buradan yalvarıyoruz. Mazlumların dünyasında kıyamet koparken zalimlerin yastığına rahatlık verme. Ve buradan yine rabbimize yalvarıyoruz ki, ya rabbi zalimleri zelil ettiğin gibi mazlumları da aziz eyle. Ey rabbim gökteki meleklerini Bedir’de gönderdin. Çanakkale’de gönderdin, Uhud’da gönderdin. Ya rabbi ebabil kuşlarını da gönderdin. Şehid şühedayı da gönderdin. Ya rabbi biz Filistin’e yetişemiyoruz. Biz bu gönderdiklerini Filistinli kardeşlerimize de gönder. Ve onların imdatlarına imdat eyle Ya Rabbi.”
 

Bakmadan Geçme