Mekeç Bartın Milletvekillerine sordu

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç yaptığı açıklamada AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'ya sorularını yöneltti. 

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, Saadet Partisi grubu ve muhalefet partileri tarafından Emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi, Filistin’deki hastane katliamının yerinde incelenmesi ve mülakat uygulamasının kaldırılması gibi önemli konularda Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) verilen önergelere AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun bu önergelere hangi yönde oy kullandıklarını sordu.  

Mekeç, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Saadet-Gelecek grubu adına TBMM’de verdiğimiz ve diğer muhalefet partileri tarafından verilen önergelere Bartın Milletvekilleri Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz ve Sayın Aysu Bankoğlu’na hangi yönde oy kullandıklarını soruyorum. Enflasyon canavarı karşısında aldığı maaşla geçinemeyen emeklilerimizin, maaşlarının yeniden düzenlenmesi için verilen önerge meclis tarafından reddedildi. Saadet ve Gelecek gurubunun ‘Filistin’de gerçekleşen insanlık suçunun ve hastane katliamının yerinde  tespit edilerek dış politikada referans oluşturacak çalışmaların yapılması için meclis tarafından bir heyet gönderilmesi’ önergesi meclis tarafından reddedildi. 

“Meclis tarafından reddedildi”

Yine seçim öncesi büyük mağduriyetlere ve bir takım arızlara sebep olduğu için toplumun tüm kesimleri tarafından desteklenen  ‘Mülakat uygulamasının kaldırılması’ vaadi vardı. Seçimlerin ardından geçen süreye rağmen hiçbir adım atılmadığı için bir önerge hazırlayarak meclise sunduk. Saadet-Gelecek grubu adına sunduğumuz kamuda işe alımlarda mülakat uygulamasının kaldırılması yönündeki önerimiz de meclis tarafından reddedildi. Milletimiz ve ülke menfaati için hazırlanmış bu önergelere Bartın Milletvekilleri Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz ve Sayın Aysu Bankoğlu hangi yönde oy kullandı?"
 

Bakmadan Geçme