Madencilerden PAKUT'a tahkimat eğitimi

6 Şubat depremlerinin ardından Zonguldak ve Bartın'dan deprem bölgesine gönderilen madenciler gerçekleştirdikler arama-kurtarma çalışmalarıyla yüzlerce can kurtardılar.

Özellikle madencilikte domuz damı olarak bilinen tahkimat sistemi ile girilmesi neredeyse imksansız olan enkazların altına ulaşarak çok sayıda can kurtaran madenciler bilgi ve tecrübelerini arama-kurtarma ekiplerine aktarmaya devam ediyorlar.

Deprem sonrası gerçekleştirdikleri kahramanca çalışmalarla ülke ve dünya gündeminde geniş yer bulan Bartın ve Zonguldaklı madenciler son olarak Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timine (PAKUT) tahkimat sistemleri konusunda eğitim verdi.

PAKUT ekibi Zonguldak'ta gerçekleşen eğitimlerde maden ocağının 560 metre altına inerek tahkimat tanıtımları sonrası domuz damı, çintili bağ tahkimatı gibi birçok tahkimat yönteminin uygulamalı yapımı konusunda eğitim aldı.

AFAD'dan akreditasyon alan PAKUT, muhtemel bir deprem afeti sonrasında daha hızlı ve güvenli müdahale ile can kaybının en az seviyeye düşürmek amacıyla sahada görev alacak.
 

Bakmadan Geçme