Kuşkonmazlar toprakla buluştu

Epçiler Köyünde 1,5 dekar alanda gerçekleştirilen kuşkonmaz deneme üretimi başladı, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder fide dikimine katıldı. 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde, Bartın’da bitki çeşitliliği artırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Epçiler Köyünde 1,5 dekar alanda gerçekleştirilen kuşkonmaz deneme üretimi başladı. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Anavatanı Anadolu olan, başta folik asit olmak üzere, vitamin ve mineral deposu olan Kuşkonmaz'ın deneme üretimine ilimizde başladık. Epçiler Köyümüzden 3 kadın çiftçimize ait 1,5 dekar alanda damlama sulama sistemli demonstrasyon (deneme) alanında fide dikimini tamamladık. İl Müdürümüz Yasin Önder fide dikim etkinliğine katılarak Epçiler Köyü ve yakın çevresinde tarımsal aktivitelerin çeşitlenerek devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, küçük ve parçalı arazilerde katma değeri yüksek ürün yetiştiriciliğini teşvik ederek ilimiz çiftçilerinin gelir ve refah seviyelerini artırmanın gayreti içerisinde olduklarının altını çizerek, deneme alanlarının hazırlığında emeği geçen personellerimizi ve kadın çiftçilerimizi tebrik ederek fide dikim etkinliği sona erdirildi.” Denildi. 

Bakmadan Geçme