Koca yürekli çocuklar

İzmir'de ilkokul öğrencileri tarafından yazılan hikayeler bir kitapta toplandı, kitabın geliri ise deprem bölgesindeki çocuklara gönderildi. Koca yürekli çocuklar, evlerindeki ikinci el eşyaları satarak elde ettikleri geliri LÖSEV'e de bağışladı.

Koca yürekli çocuklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de ilkokul öğrencileri tarafından yazılan hikayeler bir kitapta toplandı, kitabın geliri ise deprem bölgesindeki çocuklara gönderildi. Koca yürekli çocuklar, evlerindeki ikinci el eşyaları satarak elde ettikleri geliri LÖSEV’e de bağışladı.

İzmir Buca’da bulunan Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, kendi yazıkları hikayelerin derlendiği bir kitap yayınladı. Hikayemiz Hep Burada isimli kitabı satışa sunan çocuklar, elde edilen geliri deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi çocuklara gönderdi. İlkokul öğrencileri ayrıca, evlerindeki ikinci el eşyaları da satarak elde ettikleri geliri LÖSEV’e bağışladı.

Kitabın resimlerini de minikler çizdi

Miniklerin sınıf öğretmeni Özlem Gülersoy, “Çocuklar önce küçük küçük hikayeler yazmaya başladı. Ben de onlara rehber oldum. Uzun süren ve sorumluluk gerektiren bir çalışma gerçekleştirdik. Daha sonra bu hikayeleri kitap haline dönüştürmek istedik ve bir yayınevi ile anlaştık. Kitapta yer alan resimleri de çocuklarımız çizdi. Resimler karekod sayesinde hareketlendirildi. Görme engelli çocukların kitabı dinlemesi için de minik yazarlarımız seslendirme yaptı ve bu da karekod uygulamasına eklendi. Çocuklarımız, deprem bölgesindeki arkadaşları için bir kampanya başlatmak istediklerini söyleyince kitabın gelirini deprem bölgesine göndermeye karar verdik. Çocuklar ayrıca evlerindeki ikinci el eşyaların da satışını yaptı. Yaklaşık 2 bin TL para toplayarak hem deprem bölgesine hem de LÖSEV’e bağışta bulunduk. Şu anda kitap satışlarımız devam ediyor. Satışlar devam ettikçe bu bağışları deprem bölgesindeki çocuklara aktarmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kırtasiye malzemesi aldılar

Kitap yazan minikler, kitap yazmaktan büyük keyif aldıklarını ve bağış kararından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Çocuklar, elde edilen gelirle kırtasiye malzemeleri alıp paketleyerek deprem bölgesindeki çocuklara gönderdiklerini aktardı. Zehra Alacaoğlu isimli öğrenci, “Kitap yazarken çok mutlu olduk. Deprem bölgesindeki arkadaşlarımıza da çok üzüldük, böyle bir kampanya başlatmak istedik. Böyle güzellikler yaptığımızda herkes mutlu olur. Bu yüzden dünyayı şenlendirmemiz lazım” diyerek duygularını dile getirdi.

Koca yürekli çocuklar
Koca yürekli çocuklar
Koca yürekli çocuklar

Bakmadan Geçme