Kıyasıya mücadele ettiler

Bartın'da düzenlenen Minikler Okul Sporları Satranç Turnuvasında Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu öğrencileri, dört kategoride üç kupa kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Bartın’da düzenlenen Minikler Okul Sporları Satranç Turnuvasında Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu öğrencileri, dört farklı kategoride üç kupa kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 

20-21-22 Mayıs tarihlerinde Bartın Gençlik Merkezinde gerçekleşen turnuva, minik sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Erkal, “Her öğrencinin satrançla tanışmasını tavsiye ediyorum”

Okulun satranç eğitmeni Öğretmen Yasin Erkal, öğrencilerin bu başarısının tesadüf olmadığını vurgulayarak, “Satranç, öğrenciler için sadece bir oyun değil; düşünmeyi, plan yapmayı ve sabretmeyi öğreten değerli bir araçtır. Bu oyunu öğrenen öğrenciler, derslerde daha dikkatli olur, problemlere stratejik yaklaşmayı öğrenir. Satranç zihni geliştirir, karakteri olgunlaştırır. Bu nedenle her öğrencinin satrançla tanışmasını tavsiye ediyorum. Bu başarı; öğrencilerimizin azmi, velilerimizin desteği ve okul yönetimimizin katkısıyla ortaya çıktı. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Ünal, “Geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiriyor”

Okul Müdürü Yusuf Ünal ise yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin turnuvada elde ettiği bu başarı, azmin ve emeğin ne denli büyük farklar yaratabileceğini bir kez daha gösterdi. Bu gurur sadece öğrencilerimize değil, tüm okul camiamıza aittir. Öğrencilerimizin gösterdiği azim ve kararlılık, geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiriyor. Öğrencilerimizi, ailelerini ve başta Yasin Erkal öğretmenimiz olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu’nun elde ettiği bu başarı, Bartın’daki eğitim camiasında büyük takdir toplarken, okulun satranç alanındaki çalışmalarının meyvesini verdiğini de göstermiş oldu.Kıyasıya mücadele ettilerKıyasıya mücadele ettilerKıyasıya mücadele ettilerKıyasıya mücadele ettilerKıyasıya mücadele ettilerKıyasıya mücadele ettiler
 

Bakmadan Geçme