Kan bağışı için son saatler

Kan bağışı kampanyası bugün saat 19.30'da sona erecek

Bartın Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kan bağışı kampanyası için son saatler
Türk Kızılay Karabük Kan Bağışı Merkezi ve Kızılay Bartın Şubesi tarafından “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyası kapsamında başlatılan 5.geleneksel “Damar Yolundan Hayat Yoluna” Kan Bağışı Şenliği Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda devam ediyor. 

Kampanyaya katılarak kan vermek isteyen vatandaşlar bugün saat 19.30’a kadar Cumhuriyet Meydanına giderek kan bağışında bulunabilecekler.

Proje ile ilgili bilgiler veren Türk Kızılayı Bartın Şubesi Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal herkesi akşam 19.30’a kadar Cumhuriyet Meydanına beklediklerini ifade ederek, “İlimiz için büyük önem taşıyan “Damar Yolundan Hayat Yoluna” adıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kan bağış etkinliğimizi bu yıl da gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğimizle amacımız kan stoklarımızı artırmak ve Kızılayımıza bağışçı kazandırmaktır. Bu tür kan bağışı etkinlikleri olası bir sıkıntı halinde 'acil kan ihtiyacı var' diye panik oluşmaması açısından önem taşıyor. Kan bağışı sadece afet anlarında akla gelmemeli. Kan bağışı bir insanın diğer bir kişiyle dayanışmasıdır. Kan, kök hücre, immün plazma bağışını bir kültür haline getirmemiz gerekiyor. Bunun için elimizden geldiğince kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaç ve düzenli bağış gerekiyor. Bu nedenle bu bilinci oluşturmamız gerekiyor. Bartın Şubesi olarak bu farkındalığı oluşturmak için de ne gerekiyorsa yapıyoruz. Kan bağışının yanı sıra kök hücre bağışını da bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de ve ilimizde bunu bilinçlendirerek 18 yaş üzeri 65 yaş altı bütün herkesi destek olmaya çağırıyoruz. Bugün saat 19.30’a kadar kampanyamız devam edecek. Herkesin desteğini bekliyoruz. Projeye emek veren destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme