Kafileye dualı uğurlama
Bartın'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla hacca gidecek ilk kafile, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Bartın İmam Hatip Camii'nde düzenlenen uğurlama programında duygulu anlar yaşandı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kasidelerle başlayan programa hacı adaylarının yakınları da yoğun ilgi gösterdi. Programda Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, hac ibadetinin önemi ve anlamı üzerine bir konuşma yaptı.
Müftü Keskin, hac ibadetinin İslam’ın beş temel esasından biri olduğunu vurgulayarak, bu yolculuğun sadece fiziksel bir seyahat değil, ilahi bir davete verilen cevap olduğunu ifade etti. Keskin, "Bu yıl Bartın’dan 75 hacı adayımız kutsal topraklara doğru yola çıkıyor. Hac, Allah’ın misafirliğidir. Bu yolculuk ruhların arındığı, geçmişin yüklerinin geride bırakıldığı manevi bir zirvedir." şeklinde konuştu.
Konuşmasında sabrın bu ibadet sırasında büyük önem taşıdığını belirten Keskin, hacı adaylarından sadece kendi adlarına değil, tüm Müslümanlar için de dua etmelerini istedi. Gazze, Doğu Türkistan ve Arakan gibi bölgelerdeki mazlumların unutulmaması gerektiğini dile getirdi.
Program, yapılan toplu duaların ardından sona erdi. Duygu dolu vedalaşmaların ardından 75 kişilik kafile, yakınlarının gözyaşları ve hayır temennileri eşliğinde hac yolculuğuna başladı.