İller arası tarım köprüsü kuruluyor

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen teknik geziyle, bölge illeri arasında bilgi paylaşımı ve iş birliği güçlendirildi.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında, Sinop, Kastamonu, Bartın ve Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinden yetkililerin katılımıyla Edirne’ye yönelik teknik bir gezi düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında gerçekleşen programa, Bartın İl Müdürlüğünden Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oktay Acıbal ile İl Proje Yürütme ve Çiftçi Destek Ekibinden Özkan Reisoğlu ve Refik Yüksel katılım sağladı.

Teknik gezinin ilk durağı Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’a gerçekleştirilen nezaket ziyareti oldu. 

Ziyarette, Edirne’nin tarımsal yapısı, ürün desenleri, hayvancılık potansiyeli ve mevcut tarıma dayalı ekonomik faaliyetler hakkında detaylı bilgi paylaşıldı. Ayrıca, Edirne’de başarıyla uygulanan projeler ve üretim kapasitesi üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

Program kapsamında, Avrupa Grup Ceviz Bahçesi, Simeks Pirinç Fabrikası ve Puka Hayvancılık üretim alanları ziyaret edilerek yerinde gözlemler yapıldı. Gerçekleştirilen incelemelerde, iller arası işbirliği olanakları ve bilgi alışverişinin artırılması hedeflendi.

Teknik gezi, tarım sektöründe bölgesel deneyimlerin paylaşılması ve kırsal kalkınma hedeflerine yönelik çalışmaların güçlendirilmesi açısından verimli geçti. 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Edirne İl Müdürlüğü’ne misafirperverliği için teşekkür ederek, bu tür anlamlı buluşmaların artarak devam etmesini temenni etti.İller arası tarım köprüsü kuruluyorİller arası tarım köprüsü kuruluyorİller arası tarım köprüsü kuruluyor
 

Bakmadan Geçme