İki üniversite arasındaki iş birliği geliştiriliyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) arasında akademik iş birliğiyle birlikte Sosyal Bilimler Festivali 'Sosyalfest' kapsamındaki çalışmaları içeren protokoller imzalandı. 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Üniversitesi Rektörü (BARÜ) Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. KBÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” kapsamında kurumsal paydaş iş birliği protokolü ile akademik iş birliği protokolünün imzalandığı ziyarette, iki üniversite arasında yapılabilecek ortak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, BARÜ’nün de kurumsal paydaşı olarak yer alacağı ve 2-3 Mart 2024 tarihlerinde Karabük’te gerçekleştirilecek olan “Sosyalfest” neticesinde elde edilebilecek kazanımlar konuşularak tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Sosyal bilimler alanında yenilikçi ve sorun çözme odaklı alternatif yaklaşımlar geliştirme hedefiyle düzenlenecek etkinliğin önemine dikkat çeken Rektör Uzun, “Yükseköğretim kurumları olarak bölgemizden başlayarak ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak için önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Bu noktada toplumsal konuların çözümüne yönelik yeni modeller geliştirmenin hedeflendiği ve Üniversite olarak bizim de paydaşı olmaktan mutluluk duyduğumuz Sosyalfest’i, bölgemiz için oldukça önemli bir değer olarak görüyorum.

Gerçekleştirilecek yarışmalar ile sosyal bilimler alanına yönelik güzel kazanımlar elde edeceğimize inanıyor, festivalin sosyal bilimlerde proje üretme bilincine katkı sunması ümidiyle gençliğimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık’a iş birliği içerisinde hareket etme noktasındaki yaklaşımları ve nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Kırışık ise tecrübe paylaşımı ve iş birliğinin önemine değinerek Rektör Uzun’a yakın ilgileri ve misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti.

Bakmadan Geçme