İddiaların odağı Amasra Belediyesi

Amasra'da yaşayan Gizem Olgun 1997 tarihinde hayatını kaybeden dedesi Mehmet Kasap'ın mezarının üzerine başka bir cenazenin defnedildiğini ve mezar taşındaki ismin değiştirildiği iddiasında bulunarak açıklama yaptı. 

İddiaların odağı Amasra Belediyesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amasra’nın yerlilerinden olduğunu söyleyen Gizem Olgun, Amasra Belediyesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Olgun, 1997 tarihinde vefat eden dedesi Mehmet Kasap’ın Amasra Mezarlığında bulunan kabri üzerine 2021 yılında başka bir cenazenin defnedilerek mezar taşının değiştirildiğini iddia etti. 

Merhum Kasap’ın Amasra Belediyesi tarafından tutulan mezarlık defterinde numarası olduğu söyleyen Olgun, 3 yıldır devam eden bu süreç sonunda dedesinin mezarı üzerine defnedilen şahsın ailesi ile görüştüğünü ve “Ben Belediyeye paramı ödedim. Babamı o mezara gömdürdüm. Bu saatten sonra da babamı rahatsız edemem” yanıtını aldığını söyledi. 

“Belediye’ye dilekçe vermeye gidiyoruz kabul etmiyorlar”

Olgun’un iddiaları arasında şu ifadeler yer aldı; “Olayı 2021 yılında mezarlığı ziyarete geldiğimizde fark ettik. Dedemizin mezarının üzerine Ş.S. isimli bir beyefendi defnedilmiş. Akabinde hemen harekete geçtik ve savcılığa gittik. Savcılık Amasra Belediyesine yönlendirdi. Belediye Başkanı ve mezarlık işleri ile bizzat görüştük. ‘Böyle bir yanlış var, bu yanlışı düzeltin’ dedik. Bize o mezarın boş olduğunu, içinden kemik çıkmadığını söylediler. Annem ‘mezarlık defterinde numarası olduğunu ve numaranın babasına ait olduğunu’ söyledi. Önce böyle bir defter olmadığını söylediler, şahsi tutulan bir defter olduğunu söylediler. Daha sonra böyle bir defterin olduğunu kabul ettiler. Tekrar savcılığa gittik, tekrar belediyeye yönlendirildik. Belediye’ye dilekçe vermeye gidiyoruz kabul etmiyorlar, engelliyorlar. Belediye Başkanı daha sonra ‘biz bu yanlışı kendimiz düzelteceğiz, siz hiçbir yere başvuru yapayın, biz halledeceğiz’ dedi. 

‘Dedeniz, dedesinin mezarının yerini biliyor mu?’ dedi

Seçim zamanı geldik, uzun zamandır ses çıkmıyor bir bakalım nasıl düzeltilmiş diye geldik baktık ki, Ş.S’nin mezarı hala dedemin mezarının üzerinde yatmakta. Yanına da formaliteden Ş.S’e mezar yapılmış. Birinci yanlış Ş.S’ı dedemin üzerine gömmeleri, ikinci yanlış da eğer bu hayatı kabul edip bu şekilde düzelttilerse bu da yanlış. Hiçbir belediye istediği gibi mezarlıklarla oynayamaz. Ş.S’in oğluyla görüştüm. ‘Böyle bir durum var, babanızın cenazesini dedemin mezarının üzerine gömmüşler. Bu olayı düzeltelim’ dedim. ‘Ben Belediyeye paramı ödedim. Babamı o mezara gömdürdüm. Bu saatten sonra da babamı rahatsız edemem’ dedi. Belediye Başkanı hiçbir şekilde yanımızda durmadı. Hatta bana ‘Dedeniz, dedesinin mezarının yerini biliyor mu?’ dedi. ‘O dedemin sorunuydu ben dedemin mezarının yerini biliyorum ya bu yanlışı düzeltmek istiyorum’ dedim. Yaptıkları yanlışı düzeltmeleri için onlara zaman verdik. Zamanı iyi değerlendiremediler mi diyeyim, yanlışın üzerine yanlış mı koydular diyeyim?”

“Recai Çakır o koltuğa oturdu bizim başımıza bunlar geldi”

Mağdur olduklarını ve bu olaydan sorumlu herkesten şikâyetçi olduklarını ifade eden Olgun başta Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olmak üzere avukatlardan da yardım talebinde bulunarak; “Biz mağduruz. Ben buradan hemşerimizin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, bu konuyla ilgilenebilecek avukatlara, sesimi duyacak herkese sesleniyorum. Biz bu olayı çözmek istiyoruz, bir şekilde engelleniyoruz. Dedem öldüğü günden beri 4 tane Belediye Başkanı değişmiş. Bunlardan iki tanesi ikişer dönem görev yapmış. Onlar koltuktayken mezar vardı ve hiçbir sıkıntı yaşamadık. Çünkü hepsi Amasralı Belediye Başkanlarıydı ve Mehmet Amcalarının burada yattığını biliyorlardı. Recai Çakır o koltuğa oturdu bizim başımıza da bunlar geldi.” Dedi.  

Olgun, öte yandan 5 Şubat 2021 tarihinde çektiği ve bir videoda mezarın dedesine ait olduğunun anlaşılması için mezarın başına dikilen ağacın kesilip atıldığını ve ağaç kökünün hala mezarın başında olduğunu dile getiriyor. İddiaların odağı Amasra Belediyesiİddiaların odağı Amasra Belediyesiİddiaların odağı Amasra Belediyesi


 

Bakmadan Geçme