Her an her yerdeler

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kentin her bir noktasında fahiş fiyat artışlarına ilişkin olarak piyasa gözetimi ve denetimlerine devam ediliyor. 

Ticaret Bakanlığının talimatlarıyla, Bartın Ticaret İl Müdürlüğü tarafından fahiş fiyat artışlarına ilişkin olarak piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde bulunmak üzere il merkezinde ki market, restoran ve kafelerde kontrollerine devam ediliyor.

Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Marketlerdeki ürün grupları kasadan geçirilerek kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında uygunluklar incelenmiştir. Kasa fiyatı ile etiket fiyatının uyuşmaması halinde tüketicinin lehine olan fiyatın uygulanması gerektiği belirtilerek Yönetmelik ve yaptırımlar hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur. Ürünlerin alış ve satış fiyatları kontrol edilerek düşük girdi ve yüksek satış fiyatlarına haiz olanlar hakkında HFA (Haksız Fiyat Artışı) kapsamında gerekli tutanaklar tutuldu. Ayrıca restoran, pastane ve kafelerde menü ile fiyat listeleri kontrol edilmiştir. 

Denetimler günlük yapılıyor

Denetimlerimiz günlük olarak il merkezi, ilçeler ve beldelerde hız kesmeden devam edecektir. Bu kapsamda esnaf, sanatkârlar ve tacirlerimizin herhangi bir idari para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalmamaları adına Resmî Gazete’de yayımlanan mevzuat hükümlerine mümkün mertebede riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.”

Bakmadan Geçme