Hacı adaylarına Eğitim Semineri düzenlendi

Bartın İl Müftülüğü tarafından hacca gidecek hacı adayları için 'Hac Eğitim Seminerleri' düzenlendi.

2024 yılında hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik olarak Çatmaca Yunus Emre Camii Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, hac ibadeti ve hacı olma bilinci konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.

Müftü Keskin yaptığı konuşmada, “Hac ilahi bir çağrıdır. Allah sizi davet etti. O davete uyacağız. Burada amaç nedir? Günahlarımızdan, isyanlarımızdan, hatalarımızdan arınabildik mi; anamızdan doğduğumuz gibi defteri sıfırlayabildik mi, temizleyebildik mi, bir şeyler elde edebildik mi? Onun için niyet etmek güzel, çağrıya uymak güzel, davete icabet etmek güzel, ama en güzeli onun içini doldurabilmektir.Milyonlarca insanın içinden hac size nasip oldu. O zaman bunu değerlendirmek lazım. O havaya girmek lazım. Biz Allah’ın misafiriyiz. Ama orada herkes de Allah’ın misafiri. Ev sahibi Allah. O zaman orada Allah’ın diğer misafirlerine karşı hoşgörülü olacağız. Kimseye yan gözle tepeden bakmayacağız. Orada gereksiz muhabbetlerle vaktimizi zayi etmeyeceğiz. Orada kılacağın bir vakit namaz diğer yerlerde kılacağın yüz bin namazdan daha hayırlıdır.” İfadelerine yer verdi.

“İyi bir Müslüman olduysanız biliniz ki haccınız kabul olmuştur”

Müftü Keskin konuşmasının devamında, “Hac bir yönüyle de geçmişe yapılan yolculuktur. Oradan alacaklarımızla, kazanacaklarımızla geleceğe yol haritası oluşturacağız. Haccın çok büyük dönüştürücü gücü vardır. Bunu değerlendirenler hayatlarını değiştiriyorlar. Hac yapıp döndükten sonra “hac yaptım kabul oldu mu olmadı mı” diye düşünüyorsanız, hacdan sonraki hayatınız hacdan önceki hayatınızdan daha güzelse, helale harama, gıybete, dedikoduya, hasede, kine kapanmışsanız; daha iyi bir Müslüman olduysanız biliniz ki haccınız kabul olmuştur. Ama hiçbir şey değişmemişse o zaman da gidip seyahat etmiş dönmüş olursunuz.” Dedi. Hacı adaylarına Eğitim Semineri düzenlendiHacı adaylarına Eğitim Semineri düzenlendiHacı adaylarına Eğitim Semineri düzenlendi

Bakmadan Geçme