Bu habere dikkat

Bartın'da mevsim normalleri üzerinde seyreden havalar yerini sağanak yağışlara bırakacak. 

Bartın Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahminlerine göre Bartın bu gece itibariyle kuvvetli sağanak yağışların etkisi altını girecek. 

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren 10 ila 15 derece birden düşeceği tahmin edilirken, bu gece başlayarak yarın akşam saatlerine kadar devam edecek yağışlı havanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istenildi. 

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Yağışlar bugün öğleden sonra sadece iç kesimlerde hafif olarak başlayacak olup gece yarısı itibariyle gök gürültülü, aniden, etkili, kuvvetli sağanak yağışların başlaması beklenmektedir. Yağışlar özellikle Bartın’ın kıyı ve doğu kesimlerinde(Amasra ve Kurucaşile) daha etkili olması beklenmektedir. Yağışlar toplam 20 ile 50 kg/m² arasında beklenmektedir. Bu gece başlayan yağışların Cumartesi ikindi saatlerinde etkisini azaltarak, akşam civarında ilimizi terk etmesi beklemektedir.”

Kurban Bayramında hava nasıl olacak?

Müdürlükte tarafından yaklaşan Kurban Bayramının hava tahminleri de paylaşılarak, Kurban Bayramında hava; Yağış yok, az bulutlu açık güneşli ve mevsim normallerinde seyredecek olup bayram süresince hava güzel. Rüzgârlar ise bugün yağışlardan önce, öğleden sonra kuvvetli rüzgârlar başlayacak, özellikle yarın cumartesi gündüz saatlerinde hem karada hem denizde kuvvetli fırtına beklenmektedir. Sıcaklıklar ise bugün son sıcak günümüz.(Son 3 gün Merkezde maksimum sıcaklıklar; 36.4°C, 35.2°C, 37.3°C olarak, dün Çubukeli/Ulus/Bartın’da 39.8°C ile rekor kaydedilmiştir) Sıcaklıklar yarından itibaren yağışla birlikte düşerek bundan sonra mevsim normalleri civarında (15°C-27°C) seyredecektir.” Denildi. 
 

Bakmadan Geçme