Gökten çamur yağacak

Meteoroloji uyardı

Geçtiğimiz haftalarda yurt genelinde etkili olan toz taşınımı yeniden etkili olacak.

Geçtiğimiz haftalarda yurdun bir çok kesiminde etkili olan, bazı şehirlerde gökyüzünü kızıla boyayan toz taşınımının yeniden etkili olması bekleniyor.

Toz taşınımları sırasında Bartın’da nefes almak güç bir hal almış, vatandaşlar hava kirliliğinden dolayı çeşitli rahatsızlıklar yaşamışlardı.

Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıda, “Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemizin bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da, Cumartesi günü Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olması beklenen toz taşınımının 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Toz taşınımının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli, diğer yerlerde hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması için meteorolojik değerlendirme yayınlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı hava tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.” İfadelerine yer verildi.
Öte yandan Bartın’da Cuma ve Cumartesi günleri gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Pazar günü havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü hava sıcaklığının gündüz en yüksek 24 derece, Cumartesi ve Pazar günleri ise gündüz hava sıcaklığının en yüksek 20 derece dolaylarında olması bekleniyor.

Gece sıcaklıklarının ise 10 ila 12 derece dolaylarında seyredeceği tahmin ediliyor.
 

Bakmadan Geçme