Genç Çiftlere 500 Bin TL'lik Evlilik Desteği

TDV'nin 'İki İnsan Bir Hayat' projesiyle yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlılara geri ödemesiz çeyiz yardımı sağlanacak

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde önemli bir destek sağlanacak. Proje, Bartın Müftülüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2026–2035 döneminin “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilan edilmesi kapsamında başlatılan projeyle; gençlerin evliliğe teşvik edilmesi, evlilik masraflarının azaltılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi hedefleniyor.

Projeye; 18–35 yaş aralığında bulunan, Türkiye’de ikamet eden, yetim, öksüz ya da ihtiyaç sahibi, aylık gelirleri iki asgari ücret toplamını geçmeyen ve ilk evliliğini yapacak nişanlı çiftler başvurabilecek.

Başvurular, 13–31 Mart 2026 tarihleri arasında Türkiye Diyanet Vakfı’nın resmi internet sitesi üzerinden alınacak. Değerlendirmelerin ardından sonuçların 4–8 Mayıs 2026 tarihleri arasında açıklanması planlanıyor.

Projeden yararlanmaya hak kazanan ve nikahlarını müftülüklerde kıydıran çiftlere, geri ödemesiz 500 bin TL tutarında ayni çeyiz yardımı verilecek.

Gençlerin yuva kurmasına destek olmak isteyen hayırseverler ise TDV’nin bağış platformu üzerinden projeye katkı sağlayabilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme