Geçmişte yolculuğa çıkaran müzeye bağışlar sürüyor

Bartın'ın Ulus ilçesinde yer alan Etnoğrafya Müzesi ilçe ve bölge tarihine ışık tutarken müzeye bağışlar devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü, Ulus’a Hizmet Derneği ve Uluslu vatandaşların katkılarıyla açılan Ulus Etnoğrafya Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya ve her geçen gün sergilenen ürün sayısını çoğaltmaya devam ediyor.

Ulus ilçesi ile birlikte bölge tarihi ve kültürüne ışık tutan Etnoğrafya Müzesinde geçmişi günümüze taşıyan yüzlerce farklı ürün, araç ve gereç sergileniyor.

Geçmişteki yaşamın izlerini bugünle buluşturan müzeye bağışlarda devam ediyor.
Müzeye en çok bağışta bulunan ve konağın sahiplerinin torunlarından olan Birgül Kemik geçtiğimiz hafta yeni eserleri müzeye teslim etti. Envantere kayıtları tamamlanan bağışlar arasında bakır tas, nişan elbisesi, kadın gecelik, keten erkek gecelik, tel kırma ve tel sarma ürünler yer aldı.

Geçtiğimiz aylarda da Ulus ilçesi Ulukaya Köyü sakinlerinden Osman Kaya tarafından annesi Behiye Kaya adına Kolsuz Uskufa Kaftan Yelek müzeye bağışlanmıştı.

Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Başkanı Satı Lütfi Okçu Ulus’un tarihi ve kültürüne ışık tutan müzenin yapılan bağışlarla her geçen gün daha da zenginleştiğini kaydederek, “Ulus ilçe merkezinde bulunan ve ilçemizin varlıklı ailesi tarafından 1932 yılında yapılan ve dönem içinde ‘Gizli Yüz’ ve ‘Pandoranın Kutusu’ adlı iki sinema filminin çekildiği, Küre Dağları Milli Parkı Kocagöz Konağı Etnografya Müzemize eser bağışları devam etmektedir. Müzemize en çok bağışta bulunan ve konağın sahiplerinin torunlarından olan Sayın Birgül Kemik Hanım geçtiğimiz hafta eserlerini teslim ederek envantere kayıtları tamamlanmıştır. Bağışçımıza desteklerinden dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.” Dedi.

Müzedeki sergilenen her bir parçanın titizlikle korunduğuna da değinen Okçu, “Ulus Etnoğrafya Müzemiz ilçemiz için bir kültür hazinesine dönüşmeye devam ediyor. Bu hazinenin ortaya çıkmasında en büyük pay kuşkusuz gelecek nesillere aktaracağımız bağışları yapan vatandaşlarımız. Bugün geçmişte neredeyse her evde kullanılan ancak günümüzde kullanımı bırakılan ve kaderine terk edilen yüzlerce ürün, malzeme, araç ve gereç bu müzede ilk günkü gibi korunarak sergileniyor. Bağışçılarımızın desteğiyle envanterimiz genişliyor. Envanterimiz genişledikçe Ulus’umuzun ve bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliği de derinleşiyor. Buradan bir kez daha destek sunan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bartın’dan ve dünyanın dört bir yanından tarih-kültür meraklılarını müzemizi ziyarete bekliyoruz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme