Filistinli genç Gazze'de yaşananları anlattı

Bartın'da Sivil İrade Platformu tarafından düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katılarak 'Filistin'e selam, direnişe devam' sloganları attığı mitingde Filistinli genç Gazze'de yaşanan katliamı anlattı. 

Cumhuriyet Meydanında Sivil İrade Platformu tarafından düzenlenen "Zulme Lanet, Filistin'e Destek, Siyonizme Lanet" mitingi düzenlendi.

Çok sayıda platform üyesi, STK ve onlarca vatandaş Filistin ve Türk bayrakları ile Filistin’e destek verdi.  

Mitingde konuşan Filistinli genç Laith Aldweikat Gazze’de yaşanan ve çok sayıda sivil vatandaşın hayatını yitirdiği saldırıları anlattı. 

“Hastaneye sığınan yüzlerce çocuk ve kadın paramparça oldu”

Gazze’de ailelerin, çocuklarının hayatını kaybetmesi ihtimaline karşı ellerine isimlerini yazdığını söylen Filistinli genç Aldweikat, “Gazze’ deki olayları hepimiz gördük. Vahşi, insanlık dışı saldırıları katliamları izledik, bazıları gelip Gazze’ de ne oluyor diye bana soruyor, ben size söyleyeyim. Gazzeli aileler, çocuklarının İsrail saldırıları sonucu, hayatını kaybetmesi ihtimaline karşı isimlerini ellerine yazıyor. Böylece çocuklarının cansız bedenleri üzerinden kimlik tespiti yapabiliyorlar. 75 yıldır Siyonist çetelerin, Filistin halkına karşı iğrenç katliamlar gerçekleştiriyor, binlerce kişi öldürmüş, milyonlarca insanı yerinden etmiş, o yıllarda Filistin direniş hareketleri henüz kurulmamıştı. Direnişçi, çocuk, kadın, yaşlı adam ayrımı yapmıyor, doktor, sağlık görevlisi ve gazeteci ayrımı yapmıyor, hastaneyi yakarken İsrail’ in haddini aşan suçunu dünya gördü. Gazze'deki Ahli Hastanesi'ne doğrudan, kasıtlı ve korkakça bir füzeyle saniyeler içinde yüzlerce sığınan kandın ve çocuk paramparça oldu ve o katliamdan ne tek bir yaralı, ne de bütün bir ceset çıktı.” Dedi. 

"Yavrularım aç öldü" diye feryat eden analar var”

Filistinli genç Aldweikat sözlerine şöyle devam etti, “Gözlerini bir sonraki güne açamadan, elindeki ekmeği yiyemeden hayata gözlerini yuman minik kalpler var. "Yavrularım aç öldü" diye feryat eden analar var. "Bütün çocuklarım sana feda olsun ey Kudüs" diyerek acısını taçlandıran babalar var. "Elhamdülillah bütün evlatlarım şehit oldu" diyen, teslimiyet yüklü gönüller var. Babasına "baba ben iyiyim güçlü ol" diyen koca yürekler var. "Biz ne yaptık ki? Biz çocuğuz, bir şey yapmak istiyorum bu zulmü durdurmak için ama ben daha çocuğum, çocuk" diyen masum canlar da var. Bunca çığlığın birleşen yankısı sarsıyorken dünyayı, bir de kulakları sağır, gönülleri kör, birleşmeyen Müslümanlar var. İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırıları devam ederken, şehirlerini terk etmektense şehit olmayı göze aldıklarını her fırsatta dile getiren Gazzeliler de günlük yaşamlarına olabildiğince devam etmeye çalışıyorlar. 

“Sesimizi tüm platformlarda yükseltelim”

Özgür kardeşlerim, Gazze'deki kardeşlerimize destek için yapacak çok işimiz var, sesimizi tüm platformlarda yükseltelim, gerçekleri ve doğruları haykıralım, sosyal medyada atılan yalanlara cevap verelim. Bizim bir rolümüz var ve her kelimenin bir etkisi vardır. Bu kardeş ülkenin ve Filistin'i Türkiye'yi sevdiği kadar seven bu özgür halkın bugünkü duruşu, Siyonistlerin ve Amerikan medya makinesinin, Siyonistlerin başkalarının kurbanı olduğu yalanlarının tarih boyunca deşifre edildiğini doğrulayan, yalanlarına verilen, en güçlü yanıttır. Ve bunları meşru müdafaa olarak sunuyor. Allahuekber ve yaşasın özgür Filistin, başkenti kutsal Kudüs.”


 

Bakmadan Geçme