Esnaf İçin Süre Daralıyor, Son Gün 31 Mart
Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, satış belgesi süre uzatım işlemlerinin zamanında yapılmaması halinde esnafın mağdur olabileceğini söyledi.
Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, 2026 yılı TAPDK satış belgesi süre uzatım işlemleriyle ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Özkan, tütün ve alkol satışı yapan esnafların mağduriyet yaşamaması için başvurularını son güne bırakmamaları gerektiğini belirterek, son başvuru tarihinin 31 Mart 2026 olduğunu hatırlattı.
Satış belgesi süre uzatım işlemlerinin her yıl düzenli olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Özkan, süresi dolan belgelerle satış yapılmasının cezai yaptırımlara yol açabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle tüm esnafın işlemlerini zamanında tamamlamasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
2026 yılı için belirlenen TAPDK satış belgesi ücretlerini de paylaşan Özkan, ücretlerin şu şekilde olduğunu açıkladı:
Sigara Satış Belgesi: 4.240 TL
Alkol Satış Belgesi: 4.240 TL
Açık İçki Satış Belgesi: 17.704 TL
Toptan Satış Belgesi: 82.464 TL
Nargile Satış Belgesi: 43.064 TL
Oda olarak üyelerine her yıl olduğu gibi bu yıl da kolaylık sağladıklarını belirten Özkan, “Zamanı olmayan üyelerimiz odamızla iletişime geçerek TAPDK belgelerinin takibini yaptırabilir. Banka işlemleri tarafımızca gerçekleştirilip belgeler üyelerimize ulaştırılmaktadır” dedi.
Başkan Özkan, işlemlerin son güne bırakılmaması gerektiğini yineleyerek, detaylı bilgi almak isteyen esnafların Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası ile irtibata geçebileceğini sözlerine ekledi.