Engelliler Haftası programı düzenlendi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen programa AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Yavuz Daylak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yavuz Korkmaz, daire amirleri, özel gereksinimli bireylere yönelik dernekler, özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

İlk olarak fuaye alanında özel gereksinimli bireyler tarafından mutfak atölyesinde hazırlanan ürünler ile seramik ve resim atölyesi çalışmalarından oluşan serginin açılışını gerçekleştiren Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, akabinde beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte sergilenen ürünleri inceledi.

Ardından Kültür Merkezi Büyük Salonda devam programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılış konuşmalarından sonra kürsüye gelen Vali Arslan, engelli vatandaşları topluma kazandırmak, hayatlarını kolaylaştırabilmek ve önlerindeki tüm engelleri kaldırabilmek için gayret gösterdiklerini, engelli vatandaşların yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmaları dahi çok değerli gördüklerini ifade ederek bu süreçte engelli bireylere her zaman yol gösteren ve onlara kol kanat geren değerli ailelerimize teşekkür ederek evlatlarıyla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini diledi.

Özel gereksinimli öğrencilerimiz ve eğitmenleri tarafından hazırlanan koro dinletisi, kaşık oyunu, ritim, dans ve step gösterileri, Kozcağız Bedensel Engelliler Derneği başkan ve üyelerinin konuşmaları, halk oyunları ile devam eden program günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme