Eğitimde yeni bir dönem başlıyor

Bartın'da sağlık eğitimi alanında bambaşka bir döneme giriliyor. Amerika'dan getirilen ve Sağlık eğitiminde kullanılacak simülasyonlu maketlerin bulunduğu teknolojik beceri atölyesi düzenlenen törenle hizmete girdi.   

Turgut Işık Vakfının 5 milyonluk bütçeyle sağlık eğitimin de kullanılacak Amerika’dan gelen simülasyonlu maketlerin de yer aldığı teknolojik beceri atölyesi Bartın Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı ve Turgut Işık Holding Genel Müdürünün katılımıyla törenle hizmete girdi. 

Açılış sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Bilgi teknolojisindeki gelişmeler, öğrenme-öğretme süreçlerinde kullanılan yöntemler ve teknikler de dâhil olmak üzere eğitim ortamlarını hızla etkilemektedir.  Sağlık öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerinde kullanılan maket ve simülatörlerden meydana gelmektedir. Simülasyon uygulamaları; öğrencinin, gerçek hastaya müdahale ediyor gibi bu gerçek hastanın riskini almadan sanal ve de yapay olarak beceriye sahip olduğu bir eğitim yöntemidir. Bu durumda simülasyona dayalı eğitimler, bilgiyi beceriye dökmede güvenli bir ortamda verilmesini hedeflemektedir. Sağlık okullarının laboratuvar ortamlarında kullanılan simülasyon uygulamaları, klinik becerilerin geliştirilmesi, bilgi ile becerinin birleşerek hayat bulması anlamın da önemlidir.”
 

Bakmadan Geçme