Dualarla uğurlandılar

İlk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Bartın'dan ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Bartın’dan Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde kutsal topraklara gidecek olan 48 hacı adayı için “Hacı Uğurlama Programı" İl Müftüsü Ömer Keskin’in katılımıyla gerçekleşti.

Güzel yolculuğa çıkacaklar

Bartın İmam Hatip Camii önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan kasidelerle başlayan programda konuşan Müftü Keskin, hac yolculuğunun insanın ömründe yaşadığı en önemli heyecanlardan birisi olduğunu ifade ederek, “Şimdi bu kardeşlerimiz inşallah kuş olacaklar, uçacaklar, Mekke’ye, Medine’ye inşallah inecekler, güzel yolculuğa çıkacaklar. Kardeşlerimiz de dünyadaki en hayırlı yolculuğa çıkıyorlar. Hayatlarının en güzel, en muhteşem en istisna yolculuğa çıkıyorlar.” dedi.

Allah’ın evinin misafir olmak muhteşem bir şeydir

Haccın çok değerli, dinin zirvesi olan bir ibadet olduğunu ve dönüştürücü bir gücünün olduğunu belirten Müftü Keskin: “Haccın dönüştürücü bir gücü var. Yani Allah’ın evinin misafir olmak Resulullah’ın şu dünya hayatında misafiri olabilmek çok muhteşem bir şeydir. Rabbimiz bizi davet ediyor, İbrahim Aleyhisselam çağırmış. Ey insanlar gelin, Rabbinizin evini ziyaret edin. Siz randevuyu aldınız yola çıkıyorsunuz bu güzel ama randevunuz sonucu önemli. Rabbimizin evine misafir olduk. Oradan ne getirdik? Bu misafirlik bize ne kattı, nasıl bir şeref kattı bize? İşte bu gücün bizi dönüştürmesi lazım. Bizi daha güzel bir Müslüman yapması lazımdır.” şeklinde konuştu.

Heybelerinizi doldurup gelin

Haccın sadece bir seyahat olmadığını belirten Keskin, “Hac Müslüman için geçmişe yapılan ibretli bir yolculuk ve aynı zamanda geleceğe bir yol haritasıdır. O halde orada vaktimizi Tavaf, namaz dua ile değerlendireceğiz. Başka işlerle işimiz yok, zamanınızı değerlendirin, heybelerinizi doldurup gelin. Varacağız, Mekke’ye, Medine’ye ve nerede olduğumuzun şuurunda olacağız. Allah’ın evini ziyaret edeceğiz. Allah'ın Resulullah'ın misafiri olacağız. Onunla aynı sokakta, aynı mahallede yaşayacağız, komşu olacağız. Bu komşuluğun farkında olmamız lazım. Hazreti Ebubekir’in evine varın. Bir misafiri olun. İman nasıl olur, teslimiyet nasıl olur, bağlılık nasıl olur, sadakat nasıl olur ondan öğrenin. Hazreti Ömer’in evine varın, ondan adaleti, hakkı, hakikati, basireti, feraseti, cesareti öğrenin. Hazreti Osman’ın evine varın, hayayı, imanı, edebi ondan öğrenin. Hazreti Ali’nin evine varın, ondan cesareti, İslam yolunda fedakarlığı öğrenin. Musab b. Umeyr’in evine varın, Bilal-i Habeşi’nin evine varın, Ammar b. Yasir’in evine varın, Sümeyye annemizin evine varın, İslam yolunda bedel ödemenin ve sabretmenin ne olduğunu onlardan öğrenin.” ifadelerini kullandı.

İl Vaizi Ali Üstünsoy’un yaptığı duanın ardından hacı adayları tekbir ve salavatlarla kutsal topraklara uğurlandı.

Uğurlamalar sırasında hacı adayları ile yakınları arasında duygu dolu anlar yaşandı. Bazı hacı adayları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.
 

Bakmadan Geçme