Dolandırıcılığa Karşı Hayati Tavsiye

Bartın Emniyeti'nden Dolandırıcılık Uyarısı: '4 D Tekniği ile Dikkatli Olun'

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılık vakalarına karşı “4 D Tekniği” ile dikkatli olmaları konusunda uyardı. Emniyet yetkilileri, “Durdu, Düşündü, Danıştı, Dolandırılmadı” prensibiyle hareket edilmesini tavsiye etti.


Polis, asker, savcı veya hakim gibi resmi görev yapan kişilerin asla telefonla arayarak para, şifre veya hesap bilgisi talep etmeyeceğinin altı çizildi. Vatandaşların, “Adınız suça karıştı” veya “Hemen para gönderin” gibi taleplerle karşılaştıklarında dolandırıcılık şüphesiyle hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları istendi.


Emniyet yetkilileri, “Hiçbir resmi görevli sizden para, altın ya da hesap bilgisi istemez. Dolandırıcılara karşı her zaman dikkatli olun” ifadelerini kullandı.
 

 

Bakmadan Geçme