Doğalgaz için keşif çalışması yapıldı

Bartın'ın Ulus ilçesinde doğalgaz çalışmaları için depolama tesisi yer keşfi yapıldı

Bartın’ın Ulus ilçesinde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. İlçede vatandaşların ısınma başta olmak üzere mutfaklarında da büyük kolaylık sağlayacak doğalgaz yatırımında adımlar peş peşe geliyor.

Uzun süredir gündemde olan doğalgaz yatırımıyla ilgili olarak Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun 2023 yılının kasım ayında yaptığı açıklamayla, “Adalet Bakanımız Sn. Yılmaz Tunç ve Milletvekilimiz Sn. Yusuf Ziya Aldatmaz, AKMERCAN firma yetkilerinin destekleri ile Ulus ilçemiz artık doğal gaz hizmetine kavuşuyor.” İfadelerinde bulunmuştu.

Başkan Uzun ayrıca açıklamasında Belediye Meclisinin Kasım ayı Meclis Kararı ile Akmercan firmasına doğal gaz hizmetini sunması için yetkilendirme yaptığını ve firma tarafından Belediyeden imar planlarının istenilerek güzergah mühendislik çalışmalarının başladığını duyurmuştu.

Doğalgaz konusunda nihai adımların atılmasıyla beraber çalışmalar hız kazandı.
Son olarak Akmercan Batıkar Doğalgaz Bölge Müdürü Murat Tutal Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’u makamında ziyaret etti. 

Daha sonra ise Başkan Uzun ve Akmercan Batıkar Doğalgaz Bölge Müdürü Tutal, LNG Doğalgaz Depolama Tesisi yer seçimi noktasında keşif çalışmaları gerçekleştirdiler.

Başkan Uzun keşif çalışmalarıyla ilgili olarak, “İlçemizin doğalgazına kavuşmasına adım adım yaklaşmaktayız. Hayırlı olmasını dileriz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme