Deva Partisi Seçim Ofisi açıldı

Deva Partisi Belediye Başkan adayı Ali Yıldırım partisinin Genel Başkanı Ali Babacan'ın da katıldığı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında açıklamalarda bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada mevcut Belediye Başkanı'nın başarısız olduğunu söyleyerek 'Çeşmi-Cihan'ın gözyaşlarını silip gerçek güzelliğini ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz' dedi. 

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Amasra Belediye Başkan adayı Ali Yıldırım’a destek vermek ve Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katılmak üzere Bartın’ı ziyaret etti. 

Açılış töreninde Amasra halkına seslenen Başkan Adayı Ali Yıldırım “Geçmiş belediye çalışmalarındaki hatalardan ders çıkaran, yanlışı düzelten, iyiyi geliştirip çoğaltan, herkese eşit davranan, bağımsız ve çok sesli bir çizgide olacağız.” Dedi. 
 
Yıldırım konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili Amasra halkı sizler beni bu kentte iki defa Belediye Başkanı seçtiniz. Rozetimi çıkarttım, herkese eşit davrandım, asla siyasi ayrımcılık yapmadım. Sizlerin güvenini sarsacak bir davranışta bulunmadım. Kamu malını korudum, Belediyenin bir kuruşunu israf etmedim. Muhalefet belediyesi de iktidar belediyesi de olduk. Meclis çoğunluğumuz olmayan dönemde bile uzlaşı ile çalışmayı sürdürdük. Hiç kredi kullanmadık, belediyenin arsasını satmadık, öz kaynaklarımızla çok iş ürettik.

“Personel maaşlarımızı düzenli ödedik”

Amasra'nın turizme dönüşünü hızlandırdık. Tanıtıma önem verdik, fuarlara katıldık, film, dizi ve konserlere ev sahipliği yaptık. Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Büyük Liman Oteli yaptık. O günlerin yetersiz yatak kapasitesini artırdık. Telefon ve Elektrik hatlarını yer altına aldık. Boztepe, Kaleiçi, Kum, Fatih, Kaleşah Mahallerimizin parke kaplamalarının yüzde 80’i bizim dönemimizde yapıldı. Belediyemizin otomasyona geçişini sağladık. Kent Konseyinin kurulmasına öncülük ettik. Dünyaya açıldık, Yunanistan, İtalya, İspanya ile kardeş belediye ilişkileri kurduk. Avrupa Birliği proje destekleri aldık. Tarihi Kentler Birliği, Bartın Belediyeler Birliği, Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinin kuruluşunda yer aldık. Görevi bırakırken sadece SGK' ya borcumuz vardı. Personel maaşlarımızı düzenli ödedik. Piyasaya, maliyeye borcumuz yoktu. Araçlarımız sanayi de hiç rehin kalmadı, itibarlı bir belediyeydik. Bunları yaparken, tasarruftan asla vazgeçmedik. 

“Hazırız ve başlıyoruz”

Şimdi yeniden Amasra Belediye Başkanlığı için Deva Partisinden aday oldum. Yaşadığımız kente tekrar rehberlik etme şansı yakaladığım için heyecanlı ve umutluyum. 1999-2009 yılları arasında Amasra Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm günden bugüne çeşitli deneyimler edindim. Bugün bu deneyimlerle ve yeni bir anlayışla Amasra'nın yeniden inşası için buradayız. Geçmiş belediye çalışmalarındaki hatalardan ders çıkaran, yanlışı düzelten, iyiyi geliştirip çoğaltan, herkese eşit davranan, bağımsız ve çok sesli bir çizgide olacağız. Eleştirmek yerine Çeşmi-Cihan'ın gözyaşlarını silip
gerçek güzelliğini ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz. Yakın bir tarihte, başka bir yerde değil. Amasra ve Amasra halkı şimdi ve burada. Hazırız ve başlıyoruz. İyi insanlarla, işini iyi yapan bireylerle ve demokrat düşünen arkadaşlarla yola çıkıyoruz. Çünkü bugün, hem ülkemizde, hem de Amasra'da kötü yönetimin yarattığı verimsizlik ve karamsarlık hakim. Amasra gerçek potansiyelini gerçekleştiremiyor. 

“Dargın değil, kucaklaşan bir Amasra istiyoruz”

Erişilmez, ulaşılmaz, halkın içine giremeyen siyasetçiler yerine bizzat halk ile beraber ve kendini halka hizmet etmeye adamış, fedakâr insanların söz sahibi olmasını istiyoruz. Amasra'nın öncelikli dertlerini biliyoruz ve hepsi için bir planımız var. Dargın değil, kucaklaşan bir Amasra istiyoruz. Karamsar değil, umutlu olacağız. Amasra bir turizm kentidir. Amasra üreten insanların şehridir; kömürde çıkarırız, balık da tutarız. Bu şehrin zarar verecek hiçbir şeye izin vermeyiz. İlk günden bugüne Termik santral yapılmasına izin vermedik bugünden sonra da asla izin vermeyeceğiz.

“Amasra'nın kaybedeceği beş yılı daha yoktur”

Şimdi seçime gidiyoruz. Şimdi her yede yapılamayacak vaatler, her yerde hayali projeler yayınlanıyor. Reklam panoları, sosyal medya sayfaları kopyala yapıştır yapılmış hayali projelerle doluyor. Peki soruyoruz bunlar vardı da niye yapmadınız. Bir parti beş yıldır bir tane bile yatırım yapamadığı halde bu başkanla devam diyor. Diğeri ben iktidar partisiyim, iktidar desteğiyle bu kopya projeleri yapacağım diyor. Madem bu projeler vardı Neden yapmadınız, Soruyorum neden yapmadınız. Ne "sözden başka bir şey üretmeyen” başkanla, nede "hükümet desteği ile ancak yapabiliriz" diyen tecrübesiz bir başkanla Amasra'nın kaybedeceği beş yılı daha yoktur. 

“Devletin kaynaklarını verimli kullanmıyorsunuz”

İktidar partisinin sayfalar dolusu vaatleri var. Elinizden tutan mı vardı, yetki sizde madem; Üniversitenin bir bölümünü neden getirmediniz? Yaptırdık dediğiniz Hastanenin ve Hükümet binasının üstünden giren yağmur altından çıktı. Kaleşah Ortaokulunun bodrumuna su dolmaya devam ediyor. Amasra Lisesi daha yepyeniyken kaymaya başlamış, güçlendirme gerekiyor biliyor musunuz? Öğrenci ve Öğretmenlerin ancak minibüsle ulaşabildikleri Amasra Lisenin internet sitesinde "Okulumuz İlçe Merkezine 6 km uzaklıktadır." yazıyor biliyor musunuz? Devletin kaynaklarını verimli kullanmıyorsunuz. Amasra’daki pek çok devlet yatırımı şehre fayda sağlamak için yapılmalıdır, yandaşlara para kazandırmak için ihale dönemi bitmelidir. Üstelik bütün bunlar devletin yapması gereken, doğru yapması gereken yatırımlar. Belediyenin kendi öz kaynaklarıyla onları çoğaltarak yapması gerekenler konusunda bir tek projeniz yok. Peki, 5 yıldır Amasra'da ne oldu? Beş yıldır görevde olan Belediye Başkanı başarısızdır. Sadece Meclis üyelerinin tamamını değiştirmek, başarısızlığınızı örtmez. Başkanın da değişmesi şarttır. Devam diyor, Sayın Başkan. Neden aynı meclis ile devam etmiyor? Sadece mevcut parkları yenileyen, onu da kardeş belediyelere yaptırarak yeni yapılmış gibi lanse eden anlayış devam edemez.

“Borçları pankartla asıp duyurmuştunuz, şimdi de asınız”

Yanlış İmar uygulamaları ile yaşayanları mağdur eden, mülkiyet haklarını göz ardı eden planları yapan yönetim devam edemez. İsraf eden, üretmeyen, kredi çekip maaş ödeyen yönetim anlayışı devam edemez. Göreve geldiğinizde önceki döneme ait borçları pankartla asip duyurmuştunuz, şimdi de asınız. Görevde olduğunuz dönemdeki durumu da, aynı şablonla asmak gerekir. Aynı listeyi görmek Amasra halkının hakkıdır. Beş yıl önce verdiği sözleri yerine yetiremeyen, kopyala yapıştır mantığı ile sayfalar dolusu görsel hazırlayan, kaynağını gösteremediği çalışmaları vaat olarak sunan anlayış devam edemez. Birlikte yöneteceğiz deyip, tek başına kararlar alan Başkan devam edemez. Biz, "laf üreten değil, çözüm üreten, anlayışla yöneteceğiz" Biz, "bize oy vermezseniz yatırım gelmez demeden” çalışacağız. Az laf çok iş yapacağız. İsraf etmeyeceğiz. Tasarruf yaparak, önceden olduğu gibi, ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Öz kaynaklarımızı kullanarak, üreten olacağız. Kredi çekerek, yer satarak maaş ödeme dönemi bitecek. Hiç kimseye ayrım yapmadan, adaletli olacağız. Şeffaflık, hesap verebilirlik, temel anlayışımızdır. Kişiye göre iş değil, işe göre, işe uygun, liyakatli kadrolarla çalışacağız. Hamaset değil, iş yapacağız, çok konuşmak yerine, daha çok çalışacağız. Sorunlar yaratmayacak, sorunları çözeceğiz.

“Amasra Belediyesi niye var?”

Belediye Amasra'da yaşayanların mutlu olmasını sağlamak için var. Halkıyla, esnafıyla, çalışanlarıyla kavga eden, mahkemelik olan, diğer kamu kurumları ile ilişkilerinde sorun yaşayan yönetim anlayışına son vererek, huzuru sağlayacağız. Yaptım oldu dönemi bitecek, ortak akıl, istişare ve konunun uzmanları ile halkın fikirleri ile karar alacağız.
Önümüzde bir seçim var ve bu seçimi Amasra halkı yapacak. Amasra'ya deva olmaya hazırız. Biz kazanacağız. Daha önce yaptık, yine yapacağız.” 

Bakmadan Geçme