DEVA Partisi Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi

DEVA Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde 2'si büyükşehir olmak üzere 14 il ve 100 ilçede adaylarını açıkladı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara'da düzenlenen 'Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 14 il ve 100 ilçede adaylarını açıkladı.

Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Parti tabanında büyük memnuniyet ve heyecan oluşturan bu kararın ardından İl ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını düzenlenen toplantılarla açıklamaya devam eden DEVA Partisi son olarak 14 il ve 100 ilçede adaylarını kamuoyuna duyurdu.

Bartın İl Başkanlığı görevinde bulunan Ali Yıldırım DEVA Partisi Amasra Belediye Başkan Adayı gösterildi.

Ali Yıldırım’ın Amasra Belediye Başkan Adayı gösterilmesiyle birlikte İl Başkanlığı görevine ise Mehmet Ergün Atandı.

DEVA Partisi Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi

-----------------------

Babacan: Ülkemiz asgari gelir tuzağında

Genel Başkan Ali Babacan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada mevcut hükümetin Merkez Bankası'nın yedek akçesini hiç acımadan sıfırladığını ifade ederek, “Bakın, kimse bundan bahsetmiyor değil mi? Herkes döviz rezervi falan filan. Ben döviz rezervinden bahsetmiyorum, Merkez Bankası’nın bilançosunda biriktirilen ve her sene kara gün için saklanan yedek akçeden bahsediyorum. Hiç acımadan, utanmadan, bir günde sıfırladılar. Ertesi yıl biriken yedek akçeyi gene sıfırladılar. Ülkenin Merkez Bankası’nı kukla tiyatrosuna çevirdiler.” Ne derdi, o işlerin en iyi gittiği dönemde? ‘Hayaldi, gerçek oldu’ derdi, değil mi? Evet, oldu. Oldu ama o gerçek olan hayaller var ya, o gerçek oldu dediği hayaller, o bizim yaptığımız işler ya.  O gerçekler bizim yaptığımız. Dürüst ve ehil kadroların yaptıkları. Bizim yönetimde olduğumuz, özgür ve zengin Türkiye’nin günleriydi onlar. Dürüst ve ehil kadrolarla o başarıları yakalamıştık.  Şimdi ne oldu? ‘Gerçekti, hayal oldu.’” Dedi.

Türkiye’nin orta gelir tuzağının da gerisine, ‘asgari gelir tuzağına’ düştüğünü ifade ederek konuşmasına devam eden Genel Başkan Babacan “Maalesef bugün gelinen noktada ülkemiz orta gelir tuzağının da gerisine, ‘asgari gelir tuzağına’ düştü arkadaşlar. ‘Asgari gelir tuzağı.’ Bu ne demek?   Asgari ücret, memlekette artık ortalama ücret haline geldi. Gerçekten çok yazık. Bu utanç da ülkeyi bu hale düşürenlere dert olsun. Bu bereketli topraklar bir yoksullar yurdu haline geldi.” Şeklinde konuştu.

Türkiye’de orta sınıf diye bir şeyde kalmadığını sözlerine ekleyen Genel Başkan Babacan, “Sayın Erdoğan, iyi bakın iyi. Tüm bu gelir adaletsizliği, yoksulluk, hukuksuzluk, israf sizin eseriniz. Bu tablo sizin eseriniz. Bize yoksulluğun resmini çizdiniz. Bize adaletsizliğin resmini çizdiniz. Bize haksızlığın resmini çizdiniz. Ne yazık ki milyonların hayatını mahvettiniz. Orta sınıf diye bir şey bırakmadınız. Nasıl ki çadırın orta direğini alırsanız o çadır çöker, siz ülkeyi çökerttiniz. Gelir dağılımındaki bu berbat durum sizin eseriniz Sayın Erdoğan. Sizin, başka kimsenin değil. Bizim, ekibimizle beraber ekonomi yönetiminin başında olduğumuz dönemde dirhem dirhem biriktirdiğimiz, vatandaşımızın alın terini, vergilerini çarçur eden sizsiniz. Size memleketin kasasını dolu teslim ettik, siz hepsini mirasyedi hayırsız evlat gibi har vurup harman savurdunuz. Ülkemizdeki hane halkının yaklaşık %60’ı evden uzakta bir haftalık tatil masrafını bile karşılayamıyor.  Bunları açıklayan kim, yine TÜİK. Bu rakamlar oradan. Hane halkının, %40’ı iki günde bir kez, et, tavuk ya da balık içeren bir yemek yiyemiyor. Vatandaşın %40’ı, gün atlayarak bile et tavuk ya da balık yiyemiyor. Sayın Erdoğan herkesi yoksullukta eşitledi. Ya biz eşit vatandaşlık derken bunu kastetmemiştik ki. Sayın Cumhurbaşkanına ben buradan seslenmek istiyorum, bakın, bizim eşit vatandaşlık sözümüzü yanlış anladınız. Eşit vatandaşlık demek, vatandaşları yoksullukta eşitlemek demek değil. Eşit vatandaşlık demek, bu ülkenin her bir vatandaşını insan onuruna yaraşır bir refah seviyesine ulaştırmak demek.” Dedi.

Belediye Başkan Adayı Yıldırım:  Bağımsız ve çok sesli bir çizgide olacağız

Aday Tanıtım toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Amasra Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım, “Gelecek, bugün ne yaptığımıza bağlıdır. Önümüzde yaklaşan bir seçim var ve bu seçimi Amasra halkı yapacak. Amasra Belediye Başkanlığı için DEVA Partisi'nden aday oldum. Yaşadığımız kente tekrar rehberlik etme şansı yakaladığım için heyecanlı ve umutluyum. 1999-2009 yılları arasında Amasra Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm günden bugüne çeşitli deneyimler edindim. Bugün bu deneyimlerle ve yeni bir anlayışla Amasra için hizmete talibim. Geçmiş belediye çalışmalarındaki hatalardan ders çıkaran, yanlışı düzelten, iyiyi geliştirip çoğaltan ve herkese, hepimize eşit davranan, bağımsız ve çok sesli bir çizgide olacağız. Makyajla vakit kaybetmek yerine Çesm-i Cihan'ın gözyaşlarını silip gerçek güzelliğini ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz.” dedi.

DEVA Partisi Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi

İl Başkanı Ergün: DEVA ateşi yandı

DEVA Partisi Bartın İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Ergün ise, “Türkiye’nin DEVA’sı olmak için kutlu bir yola çıktık ve inşallah Genel Başkanımız Ali Babacan’ın önderliğinde Türkiye’de yaşayan her bir fert için deva olacağız. Bugün ülkemiz için DEVA ateşi yandı. Bu ateşin çevresinde birlik ve beraberlikle yürüyeceğiz. Gencimizi yaşlımızı, öğrencimizi emeklimizi, işçimizi memurumuzu kısaca toplumumuzun tüm kesimlerini refah seviyesine ulaştıracak adımları DEVA Partisi olarak atacağız. Bu adımların temelini de 31 Mart’ta her birlikte atacağız. Ülkemiz için, gençlerimiz için, yarınlarımız için temiz siyaseti ilke edineceğiz. Halkımızdan aldığımız destekle 31 Mart’tan itibaren mutlu şehirleri, ilçeleri, beldeleri omuz omuza inşa edeceğiz. Belediyecilikte fark yaratacak adaylarımızla halkımızın karşısında olacağız. Şeffaf ve adil bir yönetim için, eşitlikçi bir yaklaşımla halkımıza hizmet için göreve hazırız. Halkımızında destekleriyle ülkemize, insanımıza DEVA olacağız.” İfadelerinde bulundu.

DEVA Partisi Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi

Bakmadan Geçme