Değerlendirme sınavları tamamlandı

Ulus Meslek Yüksekokulunun tüm programlarının dahil olduğu İşyeri Uygulama Eğitimi değerlendirme sınavları tamamlandı.

Değerlendirme sınavları tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite Senatosu tarafından 2019 yılında kararı alınan ve Meslek Yüksekokulumuz mevcut programlarının tamamının dahil olduğu 3 + 1 Eğitim Modeli kapsamındaki İşyeri Uygulama Eğitimi değerlendirme sınavları yüz yüze gerçekleşti. 2023 – 2024 akademik yılı bahar yarıyılında 3 farklı bölge ve 6 ilde çeşitli sektörde ve işyerlerinde 14 hafta boyunca uygulamalı olarak eğitim alan öğrenciler, eğitim sonunda yüz yüze gerçekleştirilen değerlendirme sınavlarına katıldı. 

Teorik bilgilerini uygulama imkanı bularak deneyim kazanan öğrencilere Bölüm İşyeri Uygulama Komisyonları tarafından İşyeri Uygulama Eğitimi süreci, eğitimde elde edilen kazanımlar, teorik bilginin uygulamaya aktarılmasında karşılaşılan olumlu olumsuz yönlerine ilişkin sorular yöneltildi. Değerlendirme sınavları öğrencilerin hazırladığı sunumlar, İşyeri Uygulama Eğitimi Dosyalarının incelenmesi ve komisyonlarca yapılan mülakat ile tamamlandı. 

İşyeri uygulama eğitimi değerlendirme sınavları öncesinde öğrenciler ile kısa görüşmeler yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner; "Ulus Meslek Yüksekokulu olarak önderliğini yaptığımız ve üniversitemizde 2019 yılından itibaren uyguladığımız 3+1 Eğitim modeli ile öğrencilerimiz üç dönem boyunca okulumuzda teorik bilgileri edinerek son dönemlerinde İşyeri Uygulama Eğitimine katılmıştır. Bahar dönemi boyunca 14 haftalık bir sürede gerçekleşitirilen bu eğitim ile  siz değerli öğrencilerimizin iş hayatına ve mesleğinize yönelik deneyim kazanmış olduğunuza inanıyoruz. İşyeri Uygulama Eğitiminin mevcut bilgilerinizi uygulamaya dökerek edindiğiniz bu tecrübe ile sizlerin rakiplerinizin önüne geçmenize ve iş hayatına daha erken başlamanıza katkı sağladığını düşünüyoruz. Bununla birlikte süreç içerisinde işyeri eğitimi sorumlu öğretim elemanlarımızın işyeri eğitimi sorumluları ile yapmış oldukları görüşmeler neticesinde aldığımız tüm geri dönütlerde edinilen görüşler hem eğitimden hem de sizlerden ne kadar memnun olduklarının göstergesidir. İşyeri Uygulama Eğitimi sürecinde gittiğiniz kurum ve kuruluşlarda bizleri en iyi şekilde temsil ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. İş hayatında da Ulus Meslek Yüksekokulundan mezun olmanın farkını daima yaşatacağınıza yürekten inanıyorum. Bu süreçte başta eğitim modelimizi en başından beri destekleyen  Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun ve bu kapsamda sizlere destek olmak adına yoğun mesai harcayan birimimiz öğretim elemanları ve idari insan kaynağımız ile bizleri destekleyen Orman Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Bartın Belediyesi, Ulus Belediyesi Yönetici ve personellerine, özel işletme yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca güzel bir eğitim dönemini geride bırakarak birçoğunuz artık mezun oldunuz. Mezuniyetinizi kutluyor başarılarınızın daim olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Değerlendirme sınavı sonrası öğretim elemanları ve öğrencileri ile hatıra fotoğrafları çekildi. 

Bakmadan Geçme