Çok büyük sorumluluk sahibisiniz

Vali Arslan geniş katılımla gerçekleşen toplantıda muhtarlara seslendi

Vali Arslan Muhtarlara seslendi

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve muhtarların katıldığı toplantıda yangınlara karşı önlemler için konuştu.


Bartın Kültür Merkezinde geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda Vali Arslan yangınlara karşı muhtarların çok büyük sorumlulukları olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde korkunç yangınlar çıkıyor. Bartın’da hafta sonu sıcaklık 41.4 dereceydi. Bartın’da yaz aylarında nem oranı yüzde 80’lerin 90’ların üstündeyken hafta sonu akşam üstü saatlerinde yüzde 36 civarlarındaydı. Kuvvetli sıcaklarla beraber düşük nem ve kuvvetli rüzgarların ne tür bir sonuç doğurduğunu hep birlikte görüyoruz. Maalesef ormanlarımızı, nefesimizi, geleceğimizi kaybediyoruz. Ormanlarımız sadece ağaçlardan ibaret değil. İçerisinde yüz binlerce canlı var. Onlarıda kaybediyoruz. Özellikle yerleşim yerlerine yakın bölgelerde olan ormanlık alanlarda köylerimizi kaybediyoruz. On günlük süreçte Yeşil Vatan’ı savunurken 14 can kaybettik. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ailelerine sabırlar versin. Birçok ilimiz yangın gördü. Hala devam eden yerler var. Sıcaklıklar çok yüksek. Hep birlikte bütün kurum ve kuruluşlarımızla, özellikle muhtarlarımız köy ve mahallelerimizde bizim, devletimizin temsilcisisiniz. Vatandaşlara en yakın temsilcilerimizsiniz. Sizlerin vatandaşlarımıza ulaşmanız, onları bilinçlendirmeniz çok kıymetli. Bu noktada çok ciddi bir rol ve sorumluluklarınız var.” İfadelerinde bulundu.


 

Vali Arslan duyarsızlıkların da devam ettiğini kaydettiği konuşmasında, “Maalesef insanlarımız bu kadar yangınlar olmasına karşın çok ciddi duyarsızlık içindeler. Bizim sizden istirhamımız bu konuda vatandaşları bilinçlendirmeniz. Camilerimizden ve yine jandarma araçlarımızla duyurular yapıyoruz. Sosyal medya üzerinden duyurular yapıyoruz. Elimizden geldiğince bilinçlendirmek için gayret gösteriyoruz. Duyarsızlıkların kısmen de olsa devam ettiğini görmek bizi çok üzüyor. Türkiye’nin birçok yerinde yangınlar var. Riski görüp önlem almamız çok kıymetli. Muhtarlarımız bu hususta çok önemli sorumluluk sahibi.” Dedi.

Çok büyük sorumluluk sahibisiniz
Çok büyük sorumluluk sahibisiniz
Çok büyük sorumluluk sahibisiniz
Çok büyük sorumluluk sahibisiniz
Çok büyük sorumluluk sahibisiniz
Çok büyük sorumluluk sahibisiniz
Çok büyük sorumluluk sahibisiniz

Bakmadan Geçme