CHP'den işbirliği açıklaması

CHP Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya'nın Bartın basını ile bir araya geldiği toplantıda CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol'da açıklamalarda bulundu

CHP Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’nın Bartın basını ile bir araya geldiği toplantıda CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol’da açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerdeki adaylıklarla ilgili soruları yanıtlayan CHP İl Başkanı Akyol sadece aday çıkarmak üzere değil kazanmak için yola çıktıklarını ifade ederken Kumluca ve Bartın’da Saadet Partisi ile işbirliği yaptıklarını, Kumluca’da Saadet Partisi’nin adayını destekleyeceklerini ifade etti.

Memnuniyet anketi yapıldı

Başkan Akyol açıklamalarında, “Adayların belirlenmesi sürecinde Genel Merkezimizin anket çalışmaları gibi çalışmaları oluyor. Bu aday adayları üzerinde bir anket çalışması olacak. Ve aday adayları arasında ciddi bir fark oluştuğunda ön seçime gidilmemesi konusunda bir karar alındı. Şayet iki ya da üç aday gibi bir süreç söz konusu ise ve anketlerde oranlar eşitse ön seçime gidileceği, birbirine çok yakın adaylar arasında kadın aday varsa bir iki puan fark var ise bu kadın arkadaşımızın kadın kontenjanımızdan adaylığının açıklanacağı genel merkezimizde konuşuldu. Bartın’daki bu süreç Rıza Başkanımızın aday gösterilmesi konusu genel merkezimizle hemfikir olarak böyle bir karar alındı. İlçelerde mevcut belediyelerde memnuniyet anketleri yapılacak. Bu anketlerde partinin oyunun altında bir memnuniyet çıkarsa o belediye başkanının adaylaştırılmayacağı, diğer aday adayları arasından ilk başta da bahsettiğimiz süreç işlenecek. Amasra’mızda da bu memnuniyet anketi yapıldı ve Recai Başkanımız güzel bir oy alarak adaylığı söz konusu oldu.” dedi.

Hali hazırda üç tane aday adayımız var

Kurucaşile ve Ulus ilçeleri ile Kozcağız beldesindeki aday belirleme çalışmalarına da değinen Akyol, “Kurucaşile ilçemizde ön seçim yapıldı ve seçim sonucunda Uğur Güneş arkadaşımız Belediye Başkan Adayımız olarak yola çıktı. Kozcağız beldemizde Erol Güneş bey belde başkanımızdı, istifa ederek onun adaylaştırılması söz konusu oldu. Ulus’ta çalışmalarımız devam ediyor. Ulus’ta adayımız yok mu?  Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da sadece aday çıkarmak üzerine bir projemiz yok. Amacımız kazanmak, kazanmak için yola çıkıyoruz. En doğru adayı nasıl belirleriz? Onun yöntemlerini araştırıyoruz. Hali hazırda üç tane aday adayımız var. Çalışmalarımız devam ediyor. Kısa zamanda bu açıklamayı da sizlerle paylaşacağız.” İfadelerinde bulundu.

Saadet Partisi ile işbirliği yapıyoruz

Kumluca’da Saadet Partisi’nin adayını destekleme kararı aldıklarını söyleyen Akyol, “Kumluca beldesinde Saadet Partisi ile işbirliği yapıyoruz. Bartın’da da bir işbirliği yapıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ortak paydalarda buluşuyoruz. Kumluca bölgemizde de Saadet Partisi’nin çıkarmış olduğu adayı destekleme kararı aldık. Hasankadı’da da bir aday adayımız var, şu an onunla da görüşmelerimiz devam ediyor. Biz yüzde 70-75 civarında Belediye Başkan Adaylarımızı açıklamış durumdayız. Diğer partiler aday adaylarını açıklamadılar daha, bizim diğer adaylarla işimiz yok. Biz kazanacak adaylarımızla yola çıkıyoruz. Ve Bartın’ı sosyal belediyecilikle buluşturacağımıza ben sonuna kadar inanıyorum.” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme