CHP Bartın İl Örgütünden Muhtar Ziyaretleri

CHP Bartın İl Örgütü, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümünde kadın muhtarları ziyaret ederek Atatürk'ün siluetini hediye etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanlığı, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 91. yıl dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. İl Başkanı İsmail Cem Alyol, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Özdemir, İl Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Soyöz, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurşen Atılgan ve kadın kolları üyeleri, Bartın’ın kadın muhtarlarını ziyaret ederek bu özel günü birlikte kutladı.

Ziyaret kapsamında Köyortası Mahalle Muhtarı Şermin Atmaca ve Okulak Mahalle Muhtarı Gülşen Yalçın’a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara tanıdığı hakların simgesi niteliğindeki bir siluet tablosu hediye edildi. CHP heyeti, Atatürk’ün öncülüğünde kazanılan bu tarihi hakların buyazı görseli olabilirgün de kadınların toplumsal ve siyasi hayattaki varlığını güçlendirdiğini vurguladı.

 

Kadınların demokratik yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten İl Başkanı İsmail Cem Alyol, ziyaretlerde kadınların yerel yönetimlerdeki temsilinin önemine dikkat çekti. Etkinlik boyunca kadın kolları üyeleri, mahallelerde kadın dayanışmasını güçlendiren çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bakmadan Geçme