Çarşı ve pazarda anne sütü anlatıldı

Bartın Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından 1–7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın Kent Merkezinde çarşı ve pazar da anne sütünün yararları anlatıldı. 

1–7 Ekim Emzirme Haftası Bartın’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Bartın Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından Hükümet Caddesine stantlar kurularak anne sütünün önemi ve emzirme konusunda bilgilendirmeler yapıldı. 

Öte yandan çarşı ve pazarda vatandaşlara anne sütünün yaralarına ilişkin bilgilendirici broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Dünya  Sağlık Örgütü ve UNICEF her bebeğin doğumdan itibaren ilk 6 ay boyunca tek başına anne sütü ile beslenmesini, 6. aydan itibaren de ek besinlere başlanarak, ek besinlerle birlikte olmak koşulu ile 2 yaş ve üstüne kadar anne sütü ile beslenmesinin devam ettirilmesini önermektedirler. Buna karşın Ülkemizde pek çok bebeğimize 6 aydan çok önce ek gıdalara başlanmakta ve birçoğu da 2 yaşından önce anne sütü ile beslenmeden mahrum bırakılmaktadır. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak Bartın Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimince 1–7 Ekim Emzirme Haftasında, Bartın Merkez Arap Cami önünde stant açılarak halkımıza anne sütünün önemi ve emzirme konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca pazar yerindeki esnaflar yerinde ziyaret edilerek bilgilendirme yapılmış ve konu ile ilgili broşür ve kitapçık dağıtılmıştır. Başarılı emzirme, annenin bebeğini emzireceğine ve bunu başaracağına inanması ile başlar. Unutmayalım, en sağlıklı besin anne sütüdür.”

Bakmadan Geçme