Caner Can Cihan güven tazeledi
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bartın 5. Olağan İl Genel Kurulu, Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bartın 5. Olağan İl Genel Kurulu, Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut temsilci Caner Can Cihan seçilerek güven tazeledi.
Genel Kurula, Vali Nurtaç Arslan, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Genel Kurul da ilk olarak söz alan İl Temsilcisi Caner Can Cihan, şunları söyledi: “Sözlerime henüz başlarken, "Serden geçeriz ama yurttan asla geçmeyiz" diyerek vatan topraklarını koruyan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; mazlum ve cesur Filistin halkını tüm kalbi duygularımla selamlıyorum. Türkiye Gençlik Vakfı, kısıtlı imkânlarla, büyük hayaller ve kadim emellerle, bir avuç genç yüreğin sevdasıyla çıktığı bu yolda; bugün 81 il, 605 ilçe ve 400 bine aşkın üyesiyle Anadolu'nun dört bir yanında genç kardeşlerimize hizmet üreten, dünyanın en önemli gençlik hareketlerinden biri hâline gelmiştir.”
Bartın’da yaptıkları çalışmaları sıralayan Cihan, “Bartın da fedakar ve cefakar kardeşlerim ile görevi devraldığımız sadece son 8 ayda: Yaklaşık 900 öğrenciye eğitim yuvası olduk. 120 ortaokullu kardeşimizi kamplarda bir araya getirdik. 700 ortaokul öğrencimize kitap kurdu yarışmamız kapsamında 1800 kitap hediye ettik. Liselerde Genç Lig ve Türkiye Entelektüel Oyunları etkinlikleriyle 300 den fazla liseli öğrencimiz ile bir araya geldik. Hanım kardeşlerimiz ile muhabbet meclisinde beyefendi kardeşlerimiz ile Velhasıl sohbetlerinde buluştuk. Türkiye’nin 81 il 605 ilçesinden gelen gençlerimizi ve teşkilat mensuplarımız ile genel merkez kamplarımızda bir araya geldik. Okullarımızda daha kaliteli eğitim ortamları sağlanması için projeler ürettik. Bartın genelinde 20’dan fazla okula yüzlerce akıl ve zeka oyunları seti hediye ettik. Ortaokul, lise, üniversite ve birçok alanda projelerimizi gençlerimizin hizmetine sunduk. 1 Ocak tarihinde yüzlerce gencimiz ile mazlum ve masum coğrafyalara direnişin sesi olmak için galta köprüsünde bir araya geldik Ramazan Ayı İçerisinde 1600 gencimiz ile iftar sofralarında buluştuk. Bartın genelinde yüzlerce vatandaşımız ile seminer ve toplantılarda bir araya geldik. Yerelde Destek Koordinatörlüğümüz vasıtası ile 400 bin tl değerinde sosyal yardımı kapı kapı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu ve benzeri projelerle yüzlerce gencimizin ve ailelerimizin hayatına dokunduk.
Bu gençlik çalışıyor; hem de gece gündüz çalışıyor. Yaz-kış demeden, yağmur-çamur demeden, var-yok demeden; tüm benliği ile çalışıyor. İnançlı yürekleri, kuvvetli bilekleri, nitelikli fikirleriyle çalışıyor. Ülkesine değil, dünyaya muhalif, inanmış, adanmış bir gençlik geliyor. Ayağı yere sağlam basan, klas duruşlu, entelektüel bir gençlik geliyor. Duman rengine mahkum edilmiş, iz kokmuş dünyaya nihayi bir iz bırakacak, cihanın çatısına hakikatin kalıcı mührünü vuracak, yeryüzünü; iyiliğe, merhamete, sevgiye, saygıya boyayacak bir gençlik geliyor. İçi alev alev iman, dışı pırıl pırıl bir millet. İçi dışına hakim, dışı içine köle bir gençlik geliyor. Yeni bir dünya bizimle kuruluyor, bizimle kuruluyor, bizimle kuruluyor.
Ey tarihimizin onurlu genci, genç kardeşim! Sen, veda hutbesine vedâ değil, vefasın. Sen, emanetin, merhametin emini Hz. Muhammed'den mirassın! Sen, çok derin bir müddesebata esmasın. Senin şikayetin olmaz, ancak nefsine sitemin olur kardeşim. Sen başında kudret, gözünde ibret, elinde kuvvet taşırsın. Çünkü sen bizim kahramanımızsın.
Günler geçiyor. Zaman akıyor. Sanmayın ki unutuluyor. Ey Filistin topraklarındaki mücahit dostum! Filistin'de kaybedilen her can bizim canımız. Zalimin zulmüne uğrayan her insan bizim acımız. O kutlu sabaha az kaldı. Tüm haklar uyandı. Direnişin ateşi tüm dünyada yandı. Kendi ülkesinde mahkum edilen Filistin bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandı. Alemde duyulacak kutlu bir avaz kaldı. Zalimler için karar verildi, infaz kaldı. Buradan sizlere güçlü bir yemin kaldı. Kubbetüs Sağra’nın saflarını Mescid-i Aksa’nın avlusunu, kadim Filistin sokaklarını bu gençlikle doldurana kadar çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız!
Ve ahdimiz olsun, bu gençlik konuşacak, gök kubbe de hoş bir sada yayılacak, bu gençlik yazacak, hakikati tüm dünya okuyacak. Bir gün gelecek, bir gün kalacak, bu gençlik yürüyecek, bir sabah karda aydınlık gelecek, gelecek, vallahi gelecek, billahi gelecek. Derdimizi, ahvalimizi Bartın’nın her bir karesine taşıyan şerefli teşkialtımızın mensubu kardeşlerime selam ederken muhabbetlerimizin derin bir sevgi, sağlam bir iletişim içinde devam etmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle gençlerin her daim destekçisi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza ve Milletvekilimize bilhassa teşekkür ediyorum. Gençler Okuyun, düşünün, uygulayın ve neticelendirin! Sizleri bu duygu, düşünce ve muhabbetlerim ile selamlıyor, Allaha emanet ediyorum, esselamüaleyküm!
Genel Başkan İbrahim Beşinci de, vakfın 81 ilde yaklaşık 400 bin üyeye ulaştığını belirterek, “Gençlerin kalbine dokunmak istiyoruz. Entelektüel, klas duruşlu, değerlerine sahip çıkan gençler yetiştiriyoruz. Cinsiyetsizleştirme, milliyetsizleştirme ve dinsizleştirmeye karşı bu gençliği koruyoruz.” dedi.
Vali Arslan, da gençliğin bir milletin en büyük sermayesi olduğunu ve bu doğrultuda eğitimden kültüre, teknolojiden sosyal sorumluluğa kadar geniş bir alanda gençleri destekleyen TÜGVA'nın çalışmalarını takip ettiklerini ifade etti. Vakfın her kademesinde görev yapan tüm gönüllü gençlerimize teşekkür eden Vali Arslan, yeni yönetimi de tebrik ederek Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni etti.
TÜGVA'nın yeni yönetimi