Çalışmalar devam edecek

Tarım ve Orman Bakanlığının 'Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi' kapsamında Bartın'da ilk kez hayalet ağ çıkarma etkinliği düzenlendi.  

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığının da desteğiyle Bartın’da bir ilk gerçekleşti. 

Tarım ve Orman Bakanlığının “Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi” kapsamında Amasra İlçesinde denizlerdeki hayalet ağlar temizlendi. 

Türkiye Çevre Haftasının bu yıl ki teması olan "Hepimizin Bir Dünyası Var" sloganı doğrultusunda yapıldığını, Bartın'da tespit edilen 19 farklı noktada hayalet ağların temizlenmesi amacıyla bugün itibariyle ağ temizleme çalışmalarının başlatıldığını ifade eden, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, yapılacak çalışmaların 2024-2025 yılı Balıkçılık Av Sezonu başlayana kadar uygun hava koşullarında devam edeceğini belirtti.

Geleceğe yatırım yapmak, çevreye karşı duyarlılıkları geliştirmek, deniz ekosistemini ve deniz canlılarını koruyabilmek adına el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Vali Arslan, katkı sağlayan kurumlara ve personel ile destek veren herkese teşekkürlerini iletti.Çalışmalar devam edecekÇalışmalar devam edecekÇalışmalar devam edecek

Yorumlar 2
Osman kaptan 06 Haziran 2024 15:58

Yerinde ve olumlu bir çalışma.. Su ürünlerini korumak ve denizlerinde bir nebze temizliğini yapmış olmak açısından.. isabetli olmuş.. Sürekli imkanlar dahilinde bu tür çalışmalar olmalı.. Ayrıcabalıkçılar da bilinçlendirilmeli... Teşekkürler...

Osman kaptan 06 Haziran 2024 15:57

İsabetli olmuş emeği geçen herkese teşekkürler...

Bakmadan Geçme