Buyurman, Bartın basını ile buluştu

MHP Kozcağız Belediye Başkan adayı Savaş Buyurman, Bartın basını ile bir araya gelerek hem kadrosunu tanıttı, hem de projelerini anlattı. 

Buyurman, Bartın basını ile buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP’den Kozcağız Belediye Başkan adaylığı açıklanan Savaş Buyurman adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bartın basını ile kahvaltı programında buluşan Buyurman, hem projelerini anlattı hem de kadrosunu tanıttı. 

Buyurman, Kozcağız için çok ciddi projelerin olduğunu söyleyerek; “Kozcağız Yönetmeye talibiz hep beraber. 31 Mart yerel seçimleri Kozcağız için çok önemli. Niye çok önemli? Biz sloganımız var. Diyoruz ki eriyen değil, büyüyen kollu yazmasını istiyoruz.  Hiçbir takınağımız yok. Kozcağız’da birlik, beraberlik içinde bir şeyler yapmak istiyoruz. Ama maalesef bu süreçte bize fırsat verilmedi. Bizler diyoruz ki inşallah olursa bize bir sefer fırsat versinler. Kozcağız'da neler yapabileceğimizi görsünler istiyoruz. Ben bundan önceki ve hala mevcut olan Belediye Başkanına teşekkür ediyorum yaptıkları için. Ama diyoruz ki artık bir yerde bırakmak gerekiyor. Gerçekten çok ciddi anlamda projelerimiz var. Biz aslında bugün sadece encümenlerimizi tanıtacaktık sizlere ama birkaç projemden de size bahsetmek istiyorum. Yani detayını vermeden başlıklar halinde projelerine geçmek istiyorum.” Dedi.  

“Sanayi Bölgesi için yatırımcılarla görüştük”

Buyurman konuşmasının devamında projelerini şöyle anlattı; “Kozcağız Sanayi Bölgemiz gerçekten çok atıl bir durumda. Sanayi ile alakalı ciddi yatırımcılarla görüştük ve onları buraya getireceğiz. Projelerimiz onlarla alakalı hazır bekliyor. 

Kadınlar El Emeği Çarşısı

Kadınlar El Emeği Çarşısı dedik. Kadınlarımız burada tel kırması olsun, başka bir şey olsun bir yerlerde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Onun için onlarla alakalı ciddi anlamda projemiz var. 

Kozcağız Çevre Düzenlemesi

Kozcağız'ın çevre düzenlemesi dediğimiz yer ırmak kenarının olduğu yer. İnanın büyük şehirlerde bunun sınırını yapıyorlar. Yani arayıp da bulunamayan bir yere biz değerlendiremiyoruz. Bunu değerlendirmek inşallah bize nasip olacak. Biz de onun için var gücümüzle, projelerimizi hazırladık, çıkardık. Ve gerçekten de bu projelerimiz yapılabilecek projeler. Yani hayal ürünü değiller. Biz 5 sene projeyi verip, 5 sene sonra aynı projeleri insanların önüne sürmeyeceğiz inşallah. 

Ücretsiz cenaze hizmetti

Bakın ben çok takdir ettiğim bir proje, Cemal Başkan’dan aldığım bir proje. Bartın'da cenaze hizmetlerini hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz. Gecenin kaçı olursa olsun, cenazeniz istediğiniz yerden alınıp istediğiniz yere getiriliyor. Gasilhane hizmeti vermeye başladı. Gerçekten önemli bir proje. İnşallah biz o projeyi de Kozcağız'da gerçekleştireceğiz daha önceleri mezbahanemiz vardı, kapandı. Ama biz tekrar açmak istiyoruz. Biz yıkmaya değil inşa etmeye geliyoruz, yapmaya geliyoruz. 

Hayvan Barınağı Projesi

Hayvan barınağımız var ama çok atıl durumda. İnsanlar ciddi anlamda durumdan şikâyetçi. Yani dışarıdaki hayvanlar gerçekten artık çeteleşmişler. Ama maalesef hiç ilgilenen yok. 

Kozcağız’a Maden Müzesi

Biz Maden Müzesi düşünüyoruz. Biliyorsunuz bizim çok geçmişimizde burada madencidir. Halen daha madencilerimiz var. Madenle alakalı şehitlerimiz de var. Onları da rahmetle anıyorum buradan. Onlar için de burada bir müze yapmak istiyoruz. 

“Kreş açmayı düşünüyoruz”

Evde yalnız yaşayan bayanlarımızın kimsesi yoksa çocukları varsa bir yere gittiklerinde çocuklarını bırakabilecekleri bir kreş açmayı düşünüyoruz. İnşallah bu yapacaklarımızın hepsini birer birer gerçekleştirip insanlarımızın karşısına öyle çıkmak istiyoruz. 

“Gençlik Merkezi düşünüyoruz”

Gençler alakalı ciddi anlamda projelerimiz var. Gençlik Merkezi düşünüyoruz. Bunun için de basketbol, voleybol, mini futbol, bilim laboratuvarları, kodlama robotik merkezleri, sanat atölyeleri, bilgisayar salonu, gösteri sahnesi ve kafeterya. Çağımızın vebası olan telefonları çocuklarımıza unutturacağız. Onlarla alakalı ciddi anlamda güzel projelerimiz var. 

“Arka mahallelerimiz karanlık”

Evet karanlık yer diyoruz. Arka mahallelerimiz tamamen karanlık. Hiçbir güvenliği yok. İnsanlar eşiyle veya kendisi rahat bir şekilde gezemiyorlar. Bakın Yalı Bölgesini hatırlayın hepiniz biliyorsunuz. Yalı bölgesinde gezmeniz mümkün değildi. Ama şimdi bakın yalı bölgesine her taraf pırıl pırıl kafelerle. Neden bu Kozcağız’da olmasın? Biz bunları Kozcağız'a getirmek için ekibimizle beraber talibiz. 

“Kozcağız için ne yapabiliyorsak biz onun peşindeyiz”

Ben diğer adaylara da buradan şimdiden başarılar diliyorum. Kimseyle bir derdimiz, kimseyle bir işimiz yok. İşimiz, gücümüz Kozcağız. Kozcağız için ne yapabiliyorsak biz onun peşindeyiz. Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bakın doğal gaz gibi bir nimet var. Allah razı olsun getirenlerden. Ama lakin doğal gaz bir devlet projesidir. Bakın Çaycuma dibimizde. Perşembe dibimizde. Amasra bizim ilçemiz. Hepsinde doğal gaz var. Hepsi de Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkanları. Yani şuraya takılmayalım. Bu partiyle alakalı bir mesele değil. İnsanlara şunu diyemeyiz; Eğer biz seçilemezsek biz olmazsak doğal gaz gelmez demeye gerek yok. Doğal gaz kim olursa olsun, kim gelirse gelsin buraya gelmek zorundadır. 

“TOKİ’yi buraya getireceğiz”

TOKİ'yle alakalı bizim tapudan çıkardığımız Milli Emlak’a ait yerlerimiz var. Onlara da biz başvurumuzu yapacağız. İnşallah TOKİ'yi de buraya getirip insanları bu sıkıntıdan da kurtaracağız.” Buyurman, Bartın basını ile buluştu

Bakmadan Geçme