Bu yola dikkat

Bartın ve Cide arasında seyahat edecekler dikkat

Bartın Kastamonu karayolu üzerinde yer alan Karaman köyü mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle yolda ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Amasra ile Kurucaşile ilçeleri arasında kalan Karaman köyü mevkiinde heyelan meydana geldi. Bartın’dan Kastamonu’nun Cide ilçesine ulaşım sağlayan yoldaki heyelan sonrası yolun 50 metrelik kısmı göçtü.

Yol kenarında bulunan elektrik direği de heyelanla birlikte devrildi. Bölgedeki fındık bahçeleri de heyelanla kayan toprağın altında kaldı.

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince bölgede inceleme yapılırken yola uyarı levhaları yerleştirildi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar heyelanın aynı bölgede kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte tekrarlayabileceğini ve karayolunun tamamen ulaşıma kapanabileceğini ifade ettiler.

Hızlı bir şekilde gerekli önlemlerin alınmasını isteyen bölge sakinleri, “Heyelan olan bölgeye levhalar yerleştirildi. Bu bölge Cide, Kurucaşile ve Bartın arasındaki tek karayolu. Alternatifi de olmayan bu yol, kuvvetli yağışlarla birlikte heyelanın tekrarlamasıyla tamamen kapanabilir. Buradan her gün yüzlerce araç geçiyor. Bir an önce gerekli çalışmaların yapılmasında fayda var.” şeklinde görüşlerini belirttiler.
 

Bakmadan Geçme