Bu tedbirler hayat kurtarır

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında alınacak tedbirlere yönelik açıklama yapıldı. 

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yapıldı. 

Müdürlükten yapılan açıklamada tedbirlerin hayat kurtaracağı ifade edilerek, “Deprem öncesi, anı ve sonrasında alınacak önlemler hayat kurtarır. Olası bir depreme karşı; Afet toplanma alanları hakkında bilgi edinin. Acil durum çantası hazırlayın. Hasarlı elektrik kablolarını ve gaz sızıntısı yapabilecek tesisatın bağlantılarını onarın. Buzdolabı, fırın ve gaz tertibatını uygun malzemelerle duvara ya da yere sabitleyin. Ailenizle birlikte Çök-Kapan- Tutun hareketinin tatbikatını yapın. Deprem anında; Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun. Sakin kalmaya gayret edin. Güvenli bir yerde konumlanın. Başınızı koruyacak şekilde çök-kapan tutun pozisyonu alın. Sarsıntı sırasında binayı terk etmeyin. Bina dışında açık alandaysanız; Enerji hatlarından, diğer binalardan, direklerden, ağaçlardan ve duvar diplerinden uzaklaşın. Karayolunda seyir halindeyken sarsıntı olursa ve bulunduğunuz yer güvenli ise (bina, ağaç, direkler yanında, üstgeçit altlarında durmaktan sakınarak) yolu kapatmadan, sağa yanaşıp durun. Deprem sonrasında; Sarsıntı durduğunda, etrafınıza bakarak çevreniz ve kendi emniyetinizden emin olduktan sonra binayı terk edin. Eğer gaz kokusu alırsanız, gaz vanasını kapatın, camları ve kapıları açın, hemen binayı terk edin. Asansör kullanmayın. Sarsıntı bittikten sonra afet ve acil durum çantanızı yanınıza alarak toplanma bölgesine gidin. Deniz kenarındaysanız tsunami tehlikesine karşı sahilden uzaklaşıp mümkün olduğunca yüksek yerlere çıkın. Deprem sonrası yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı, engelli ve hamilelere destek olmaya çalışın.” Denildi.

Bakmadan Geçme