Bu kafede bilim konuşulacak

Bartın'ın Amasra ilçesinde bugün bilim konuşulacak.

Bartın’ın Amasra ilçesinde bugün bilim konuşulacak. 

Bu kapsamda Bartın Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi Çalışmaları kapsamında Amasra Barış Akarsu Kültür Parkı'nda yer alan amfi alanında Bartın halkının katılımıyla "Görünenden Daha Fazlası: Amastris Antik Kenti" isimli bilim kafe etkinliği düzenlenecek.

"Bilim Kafe" buluşmasında üniversite hocaları halka açık mekanlarda bilimsel çalışmaları kolay ve anlaşılır şekilde vatandaşlara anlatacak.

Bilim kafe buluşmaları ve bilim iletişimiyle üniversitelerin ürettikleri bilginin toplumda anlaşılır ve erişilebilir hale gelmesi, bilime olan güvenin artması, üniversitelerin şehirlerine ve bölgelerine sağladıkları katkıların, yerel ve küresel sorunların çözümüne sundukları desteklerin, gelecek için üstlendikleri aktif rolün görünür olması, bilim ve toplum arasında köprü kurulması amaçlanıyor.

Yapay zekadan yeşil dönüşüme, tarımdan turizme, hipertansiyondan kanser tedavilerinde yeni yöntemlere, uzaydan doğal afetlere, bağımlılıktan aile iletişimine çok farklı konularda Türkiye'nin her ilinde gerçekleştirilen bilim kafe buluşmalarıyla bilim ve toplum arasındaki bağın daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Saat  18.30'da başlayacak olan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya da katılacak. 
 

Bakmadan Geçme