• Haberler
  • Ekonomi
  • 'Birlikten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz'

'Birlikten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz'

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) şehir toplantıları kapsamında düzenlenen tanışma toplantısı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) şehir toplantıları kapsamında düzenlenen tanışma toplantısı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya KAMİAD Genel Başkanı Ali Adıgüzel, genel başkan yardımcıları, Zonguldak ve Bartın üyeleri, meslek komite temsilcileri, ZTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Öztürk ve davetliler katıldı.

"BİRLİK OLURSAK DAĞLARI YERİNDEN OYNATIRIZ"

Toplantının açılışında konuşan KAMİAD Zonguldak Temsilcisi Mehmet Ali Güldaş, katılımcılara teşekkür etti.

KAMİAD Genel Başkanı Ali Adıgüzel de yaptığı konuşmada, sektörün sorunlarına ve çözüm önerilerine değindi.

Adıgüzel, kamu müteahhitlerinin uzun süredir yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada sadece bir toplantı için değil, daha derin bir amaç için bir aradayız: Birbirimizi tanımak, dertlerimizi paylaşmak, çözüm yolları aramak ve geleceğe birlikte yürümek için. Çünkü çok iyi biliyoruz ki birlik olmadan güç olmaz. Birlik olunca dağları yerinden oynatabiliriz.”

Adıgüzel, 2017-2018 yıllarında yaşanan tedarik zinciri bozulmaları, pandemi süreci ve ihale yöntemlerindeki değişikliklerin birçok müteahhidi zor durumda bıraktığını hatırlattı. Yapım süresi bir yılı aşan işlerde fiyat farkı ödenmemesinin meslektaşları ciddi zarara uğrattığını belirterek, bu süreçte müteahhitlerin örgütlenerek Ankara’da taleplerini dile getirdiğini, alınan kararların da bu çabaların ürünü olduğunu söyledi.

KAMİAD’ın yalnızca müteahhitleri değil; alt yüklenici, tedarikçi, danışman ve hizmet sağlayıcıları da aynı çatı altında topladığını belirten Adıgüzel, böylece sektör içi güvenilir ticaretin güçlendiğini ifade etti.

Adıgüzel, KAMİAD’ın yalnızca ekonomik sorunlarla değil, toplumsal sorumluluklarla da ilgilendiğini vurguladı. Deprem felaketinde üyelerin iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmalarına katıldığını, 30 kişilik teknik ekiple 2.500’den fazla yapıda hasar tespit yaptıklarını aktardı. Ayrıca, Cebeci Çocuk Hastanesi’nin hematoloji bölümünün iklimlendirme sisteminin dernek üyelerinin desteğiyle kurulduğunu belirtti.

KAMİAD’ın bugüne kadar vergi yükleri, fiyat farkı ve hakediş gecikmeleri gibi sorunları raporlar hâlinde ilgili bakanlıklara sunduğunu söyleyen Adıgüzel, Gelir İdaresi Başkanlığı’na müteahhitlerin üzerindeki ağır vergi yükünü somut örneklerle anlattıklarını ifade etti. “KAMİAD olarak hem mesleğimizin sorunlarını çözmek hem de toplum yararına projeler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda kamu müteahhitliğinin ülkedeki önemi ve inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğu vurgulandı.
Ayrıca son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon, fiyat farkı sorunları, hakediş geçikmeleri, alırı rekabet be ağır vergi yükü gibi konular gündeme taşındı.

Başkan Adıgüzel son olarak yüklenici mesleğinin saygın bir kimlik kazanması, işini iyi yapanın ödüllendirildiği, kötü yapanın ise ayrıştırıldığı adil bir sistemin kurulması, genç müteahhit ve girişimcilere daha fazla fırsat verilmesi ve kamu ile özel sektör arasında güçlü ve kalıcı köprü kurulması çalışmalarının derneğin önümüzdeki süreçte öncelikli hedefleri olacağını sözlerine ekledi.
Adıgüzel, “Biz kamu müteahhitleri olarak yalnızca binalar, yollar, köprüler yapmıyoruz. Biz yarını inşaa ediyor, yaşama anlam katıyoruz. Birlikten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

BARTIN’DA DEVAM EDECEK

Şehir toplantılarının ikinci durağı ise Bartın olacak. Programın ikinci ayağı, 24 Eylül 2025 Çarşamba günü Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.

'Birlikten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz'

'Birlikten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz''Birlikten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz''Birlikten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz''Birlikten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz'

Bakmadan Geçme