Bir Anlık Dalgınlık, Bir Ömürlük Pişmanlık Olmasın!
Bartın Emniyetinden Hayati Uyarı
Yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte deniz ve su kenarlarına yönelen vatandaşlara Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’nden önemli bir uyarı geldi. Özellikle çocukların serinlemek için girdiği deniz, gölet ve havuzlarda yaşanabilecek boğulma vakalarına karşı ailelerin dikkatli olması istendi.
Yetkililer, çocukların suya yalnız ya da gözetimsiz girmemesi gerektiğini vurgularken, kolluk ve can yeleği gibi temel güvenlik ekipmanlarının mutlaka kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, derin ve dalgalı alanlardan uzak durulması ve cankurtaran bulunan güvenli bölgelerin tercih edilmesi gerektiği ifade edildi.
Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bir saniyelik ihmal, bir çocuğun hayatına mal olabilir. Tatil keyfinin drama dönüşmemesi için çocuklarınızı asla yalnız bırakmayın. Su kenarında oyun bile oynuyorsa, gözünüz hep üzerinde olsun” denildi.
Olası bir acil durumda vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiği hatırlatıldı.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbartinemniyet%2Fvideos%2F2123999658095282%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>