Binlerce vatandaş eski sistemi geri istiyor

Yeni sistem sonrası cenaze namazlarına katılım en az yüzde 50 azaldı

Ne ölenden, nede kalandan haber var. 

Vatandaşlar cenaze ilanlarının belediye hoparlör sisteminden duyurulmasını geri istiyor. 

Bartın Belediyesince 2 ay önce başlatılan cepte anons sistemi sonrasında Belediye hoparlör sistemi devre dışı kalmış cenaze ilanları mobil telefonlara uygulama üzerinden ulaştırılmaya başlanmıştı. 

Yeni sistem sonrasında Bartın'da 7 den 70'e herkesin alışık olduğu cenaze ilanlarından neredeyse kimsenin haberi olmaz oldu. 

Cenaze namazlarına katılım en az yüzde 50 azaldı.

Aba Medya olarak yaptığımız araştırmada  ölenden ve kalandan kimsenin haberi olmadığı için cenaze namazlarında, taziyelerde ve akşamında düzenlenen mevlid programlarında en az %50 azalma olduğu gözlemlendi. 

Hoparlör ile cenaze ilanlarının kalkmasından şikayetçi olan binlerce vatandaş 'ne ölenden nede kalandan haberimiz var' diyerek eski sisteme geri dönülmesini istiyor. 

Vatandaşlar 'Ölen eş dost ve arkadaşlarımız. Arkadaşlarımızın annesi, babası, kardeşi veya evladı öldüğünde kimsenin haberi olmuyor. Cenaze namazları boş kalıyor, kalanlarda acısını kendisi yaşıyor. 

Ölen arkadaşlarımız, yada eski komşularımız için son görevimizi yerine getimek istiyoruz ama iş işten geçince haberimiz oluyor. 

Evet mahalle camilerinde selâ okunup ölen kişinin bilgisi veriliyor ama herkes aynı mahallede oturmuyor, aynı mahallede olsak bile herkes işinde gücünde olabiliyor. 

Ama biz şunu biliyoruz belediye hoparlör sistemi şehrin heryerinde. Birimiz duyamazsak birimiz duyuyoruz. Herkes birbirine bir şekilde haber veriyordu. 

Biz hepimiz telefon kullanıyor olabiliriz ama herkesin telefonu akıllı değil. Herkesin telefonunda uygulama yok. Sosyal medyayı çoğumuz kullanmıyoruz. Kullansakta geç görüyoruz yada hiç görmüyoruz. 

Kaldıki ileri yaş grubunun çoğunun telefonu akıllı değil. Bu yeni uygulama sonrasında ölen insanların hiç arkadaşı yokmuş gibi, ailesinin hiç çevresi yokmuş gibi bütün ceneze namazları, taziyeler ve mevlidler boş geçer oldu. 

'İşin özeti ne ölenden haberimiz var nede kalandan. Cenazelerden kimsenin haberi olmuyor'. 

Biz ve bizim gibi düşünen binlerce Bartın'lının Başkan Fırıncıoğlu'ndan küçük bir isteği var.

Eski sistem geri gelsin.

Cenaze ilanları isteyenler için hoparlör sisteminden ilan edilsin.

İlan edilsin ama eskisi gibi olmasın. Yedi sülalesi okunarak değil. Birinci derece aile fertleri, mahallesi ve cenaze zamanı bilgileri ilan edilsin. Bizlerde ölen eş dost arkadaşlarımız için son görevimizi yerine getirelim, cenaze namazları boş kalmasın, geride kalanlar yalnız olmasın, yanlarında olalım. 
Başkan için küçük Bartın için önemli bir karar bekliyoruz' dediler. 

Yorumlar 4
Mete 24 Aralık 2023 20:45

Eski sistem daha iyidi ne ölenden ne kalandan haberimiz var bu ne bole ya

Mehmet Maden 24 Aralık 2023 12:44

Merkez ilçede vefat edenlerin ilanı minare hoparlörlerinden tek sefer olarak belki verilebilir. Geri isteyenler 70 yaş ve üzeri olanlar. Uygulanan sistem Super..????

Ahmet Seçkin HARMAN 24 Aralık 2023 12:23

İlanları hoparlörden dinlemek istiyorum bu sistemde hiç bir şeyden haberimiz olmuyor

Vatandas 24 Aralık 2023 12:15

Bartın da 10 15kisinin rahatsız olmasindan dolayi yapilan bir uygulama

Bakmadan Geçme