Bayramın birinci günü yüzlerce trafik kazası meydana geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde yurt genelinde 692 trafik kazası meydana geldi. 7 kişi hayatını kaybederken, 1128 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik denetimlerinin can kaybını önlemeye yönelik yapıldığını vurgulayarak sürücüleri kurallara uymaya çağırdı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramının birinci gününe ilişkin trafik verilerini kamuoyuyla paylaştı.
Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, bayramın ilk günü olan Cuma günü ülke genelinde 692 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 7 vatandaş hayatını kaybetti, 1128 kişi ise yaralandı.
Bakan Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek trafik güvenliğine ilişkin önemli mesajlar verdi.
2 milyondan fazla araç otoyollarda
Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, bayramın birinci gününde 2 milyon 232 bin 715 araç otoyolları kullandı. Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin yoğun denetimlerini sürdürdüğünü belirten Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uymanın hayati önemde olduğunu vurguladı.
Aşırı hız yapan sürücü oranı yüzde 0,56
Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 12 bin 407 araca hız ve radar işlemi uygulandı. Bu rakam, toplam araçların yalnızca yüzde 0,56’sını oluşturuyor. Bakan Yerlikaya, hız kurallarına uyan yüzde 99,44’lük sürücü kitlesine teşekkür ederek, kurallara uymayanların da daha dikkatli davranacağına inandığını ifade etti.
Bakan Yerlikaya, “Denetlemelerimiz işlem yapmak için değil, kazaları önlemek ve can kaybımızı sıfıra indirmek içindir. Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın,” dedi.
Denetimler sürecek
Emniyet ve Jandarma birimlerinin bayram boyunca sahada olmaya devam edeceğini belirten Bakan Yerlikaya, sürücüleri dikkatli olmaya ve trafik kurallarına uymaya davet etti.