Başkan Yalçınkaya Tiyatro Gününde İki Oyunu Vatandaşlarla İzledi
'Söz Mü' ve 'Azizname' oyunları Bartın'da sanatseverlerden yoğun ilgi gördü
Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde sahnelenen tiyatro oyunlarını vatandaşlarla birlikte izledi.
İlk olarak Etimesgut Belediyesi Tiyatrosu tarafından İl Kültür Müdürlüğü’nde sahnelenen “Söz Mü” adlı oyun sanatseverlerle buluştu. Yazarlığını Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen’in üstlendiği, yönetmenliğini ise Çetin Azer Aras’ın yaptığı oyun izleyicilerden büyük beğeni topladı. 
Etkinlikler kapsamında ayrıca Belediye Kültür Merkezi’nde Tiyatro Arın tarafından sahnelenen “Azizname” adlı oyun da yoğun ilgi gördü. Oyunun yazarlığını Yücel Erten üstlenirken, yönetmenliğini Fahri Bozbaş yaptı. Işık ve efekt tasarımı ise Barçın Gökçe tarafından gerçekleştirildi.
Oyunların ardından değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, kültür ve sanat alanına katkı sunan tüm sanatçılara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti. Yalçınkaya, sanatın ve tiyatronun toplum üzerindeki önemine vurgu yaparak Bartın Belediyesi olarak kültürel faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.