Başkan Fırıncıoğlu'dan 12 Mart Anma Günü mesajı

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı. 

Başkan Fırıncıoğlu, İstiklal Marşı’nın bir diriliş destanını anlattığını dile getirerek Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diledi. 

Başkan Fırıncıoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Bugün Türklüğün büyüklüğünü ve şahsiyetini kuvvetlendiren, millî ve manevi değerlerini hayatı ve sanatıyla birleştiren, istiklal şairimiz, bağımsızlık şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, köklerini mazideki millî şuur ve ruha dayalı olarak kaleme aldığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103’üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlığa yakından tanıklık eden ve bu kutlu zaferi İstiklal Marşı’na nakşeden Mehmet Akif Ersoy; her eseriyle vatanını en iyi şekilde anlatan ve yeri doldurulamayan bir kalem olarak adını tarihimize altın harflerle yazdırmıştır.  Hayatını ve sanatını milletine adayan Mehmet Akif, Türk ulusuna ait olduğunu belirttiği, Türk milletinin ortak ruhunu temsil ettiği inancıyla Türk ulusuna ve ‘Kahraman ordumuza’ armağan ettiği şiiri ile ilgili: “O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü tekrar kutluyor, öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.”
 

Bakmadan Geçme