Başkan Can'dan TOKİ açıklaması

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can TOKİ konusunda açıklamalarda bulundu

Kumluca Belediye Başkanı ve MHP Kumluca Belediye Başkan Adayı İsmail Can, TOKİ konusunda açıklamalarda bulundu.

TOKİ  Başkanlığına müracaat etmiştik

Başkan Can yaptığı açıklamada, “Saygıdeğer hemşehrilerim, Belediyecilik hizmetlerimizle birlikte Kumluca’mızın gelişmesi,kalkınması ve daha yaşanabilir kent olması için var gücümüzle çalıştık,çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Beldemize Toplu Konut TOKİ yapılması için daha önce TOKİ  Başkanlığına müracaat etmiştik. TOKİ Başkanlığınca tarafımıza gönderilen cevabi yazıda konut yapımı talebimiz olan alanın tescillenmesi ve gerekli kurum görüşlerinin alındıktan sonra tekrar müracaat edilmesi istenmiştir.” Dedi.

Kimseyle  polemiğe girmedim, projelerimle konuştum

Belediye olarak yaklaşık 80 bin m2 alanın tescil edilmesi, TOKİ ve Orta Ölçekli Sanayi Alanı olarak imar planı değişikliği yapılabilmesi konusunda ilgili kurumlara müracaatta bulunduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Can, “Bu konuda yaşanan gelişmeleri önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Bahsi geçen 80 bin m2’lik alan beldemizin ekonomik sosyal yönden gelişimi için ihtiyaç duyulan Orta Ölçekli Sanayi ile TOKi ihtiyacını karşılayacak büyüklüktedir. Zaten belde sınırları içerisinde bu talebi karşılayabilecek büyüklükte belediyemize veya hazineye ait başka arazi bulunmamaktadır. Bu güne kadar kimseyle  polemiğe girmedim, projelerimle konuştum, sadece işimi yapmaya çalıştım. Bundan sonra da aynı anlayışla devam etmek istiyorum. Yapılacak olan bellidir. Kumluca YİBO’nun bulunduğu alandan itibaren Kavaklıkaldırım Köprüsüne kadar devam eden ırmak kenarı boyunca daha önce olduğu gibi DSİ tarafından koruyucu duvar yapılması sorunu çözecektir. Kumluca’mızın geleceği açısından önem arz eden 80 bin m2 alanı sanayi ve toplu konuta kazandıracak  bu çalışmaların yapılması konusunda Belediye olarak müracaatımızla birlikte takibimizi yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kimsenin şüphesi olmasın

Başkan Can açıklamasının son bölümünde ise, “Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada verdiğimiz sözleri yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” Dedi.

Bakmadan Geçme